Húsvéti tojás: Kövér László bemutatta, mekkorát kamuzott a Fidesz a finnekkel

Húsvéti tojás: Kövér László bemutatta, mekkorát kamuzott a Fidesz a finnekkel

Érdekes, hogy pont a legércesebb hang, Kövér László házelnök ismerte el, mennyire átverte a Fidesz a kormánypárti közvéleményt a finnekkel kapcsolatban. Nyilván, a húsvét a legalkalmasabb pillanat arra, hogy önmagunkba nézzünk.

A Magyar Nemzet szemlézte a legutóbbi Bayer-showt, ahol a két veterán fideszes, Bayer Zsolt és Kövér László szóba hozta a NATO-csatlakozások ügyét is. A beszámoló szerint a műsorban elhangzott, hogy Finnország és Svédország kéri, illetve kérte Magyarország hozzájárulását a NATO-ba való felvételre, de hazánk iránt a legminimálisabb tiszteletet sem tanúsították. Kövér László emlékeztetett:

"amint Magyarország megadta a hozzájárulását Finnország csatlakozásához, másnap a finnek azonnal beléptek a Magyarországgal szemben az Európai Bíróság előtt zajló LMBTQ-perbe."

Tehát, Kövér László ismerte be, hogy ez az egész cirkusz amúgy semmire se volt jó, pusztán csak etették, mozgásban tartották a kampánygépezetet.

Kevesen vették észre, de Matti Vanhanen finn házelnök már több mint egy hónapja, március 9-én leleplezte a kommunikációs blöfföt. A politikus ugyanis elárulta, a Finnországba érkező fideszes delegáció nem szabott felvételt azzal kapcsolatban, hogy mikor támogatnák a finn NATO-csatlakozást.

"Ez nagy különbség Törökországhoz képest, nekik ugyanis nagyon is konkrét kikötésük van. A magyarok meg azt mondták, hogy nem kapcsolják össze a döntést más ügyekkel”

idézte a kormánypárti Mandiner Matti Vanhanent, hangsúlyozva, hogy a finn házelnök szerint szóba sem kerültek a befagyasztott uniós támogatások a tárgyalások során.

Ehhez képest az, hogy március 18-án Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a kormánypártok támogatják a Finnország NATO-ba történő felvételét, csak egy aprocska kis mellékszerepet érdemel ebben a komédiában. Hiszen egy percig se lehetett kérdéses, hogy az Orbán-kormány szembemegy a NATO-val, az Egyesült Államokkal, és a világon egyedüli országként érdemeben akadályozza a skandináv bővítést.

S hogy Kövér László most méltatlankodik, amiért Helsinki is csatlakozott a hazánk elleni perhez? Hát, nem a finneken kellene elvernie a port, hanem azokon a párttársain, akik csak üdülni mentek Finnországba, de üres kézzel, egyetlen apró engedmény nélkül jöttek onnan haza.

Címlapkép: Béli Balázs - Alfahír