Sűrű ködre és ónos esőre is készülhetünk

Sűrű ködre és ónos esőre is készülhetünk

Figyelmeztetést adtak ki az ország területére: ma éjfélig napközben a legtöbb helyen ismét javulnak a látási viszonyok, majd estétől ismét terjeszkedésnek indul a sűrű köd. A fagypont alatti ködös területeken pedig ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka képződött köd, rétegfelhőzet kiterjedése pénteken napközben csökken, a legtöbb helyen napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon egész napra beragadhat a felhőzet. Legfeljebb szitálás alakulhat ki, és mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a napos tájakon 11 és 14, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 4 és 10 Celsius fok között várható. Késő estére 1,8 fokra hűl le a levegő.

Péntek estétől szombat reggelig terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet, amely reggelre az ország nagyobb részét beborítja. A ködös tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge keleties légmozgás lesz a jellemző, de a Nyugat-Dunántúlon időnként élénk lökések kísérhetik a délire forduló szelet. A hőmérséklet hajnalban -4 és +4 fok között alakul.