Szolnokon elsőként vezették be újra nyugdíjasok vásárlási idősávját

Szolnokon elsőként vezették be újra nyugdíjasok vásárlási idősávját

Úgy döntöttünk, hogy a belvárosi piac, a Széchenyi piac és a használtcikk piac nyitvatartási rendjét kizárólag a 65 év feletti idősekre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy visszahozzuk az idősek 8-10 óra közötti bevásárlási idősávját. A szabály jövő hétfőtől, november 9-től lesz érvényben. 

- jelentette be Facebook-oldalán Szalay Ferenc polgármester, aki a nyugdíjasok védelme érdekében döntött helyi szinten a szigorításról.

Ezzel egyébként a 70 ezer lelkes Szolnok az első város, ahol a tavaszi pandémia idején visszatérnek a tavasszal országosan elrendelt idősávos vásárláshoz. Akkor 9 és 12 óra között tették lehetővé az időskorúak vásárlását. 

Nem zárható ki ugyanakkor, hogy az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt más települések is követhetik. A közösségi oldalakon ez szintén beszédtéma. A többség úgy véli, talán érdemes lenne visszatérni a tavaszi rendszerhez, de a három órás korlátozást a legtöbben soknak tartják, így az idősek és a kiskereskedelem szereplői is. Vannak, akik szerint elég lenne másfél óra is, de legtöbben a Szolnokon most bevezetett 8-12 órát tartanák elfogadhatónak. 

A kormány még nem rendelte el országosan újra, de - más intézkedéssel egyetemben – ez is a kabinet asztalán van, mint lehetséges lépés, ahogyan miniszterek jelezték pár hete.