Kiderült, ki az Index új főszerkesztője mától

Kiderült, ki az Index új főszerkesztője mától

Az Index.hu Zrt. új vezérigazgatója Fekete-Szalóky Zoltánt nevezte ki a lap megbízott főszerkesztőjének a mai napon

- tudta meg a Media1 több indexes forrás megerősítése után.

Fekete-Szalóky Zoltán idén ősz óta az Index főszerkesztő-helyettese volt. Korábban egyébként hírigazgatóként emlegették. Egyelőre megbízottként bízták Fekete-Szalóky Zoltánra az Index szerkesztőségének irányítását, segítsége változatlanul az eddigi főszerkesztő-helyettes, Kitzinger Szonja lesz.

Fekete-Szalóky Zoltán az Index előtt az idén februárban indult Országút című kormányközeli kulturális-közéleti lapnál volt rövid ideig szerkesztő, azt megelőzően pedig éveken át az InfoRádiónak volt a felelős szerkesztője.

Összességében kicsivel több mint egy hétig maradt főszerkesztő nélkül a portál, miután november 23-án elküldték Szombathy Pált, valamint Sztankóczy András vezérigazgató-helyettest.

Ez nem tartott sokáig: menesztik Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettest is

Távozik az Indextől Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is - tudta meg a 24.hu. A HVG cikke szerint egy belső konfliktus áll a történtek mögött. A 24.hu megkereste Bodolai Lászlót, a portált működtető igazgatóság elnökét, illetve Szombathy Pált is, de nem érték utol őket, Sztankóczy András pedig mindössze annyit mondott, hogy „nehéz délelőttön van túl".