Rétvári-közeli alapítványhoz került Vác egyik történelmi épülete

Rétvári-közeli alapítványhoz került Vác egyik történelmi épülete

„A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábban levélben értesített, hogy elveszik az állami tulajdonú, ám mindig is a város vagyonkezelésében lévő Káptalan u. 16. alatti épületegyüttest, amely régen könyvtárként működött, majd a város kiállító térként használta. Mi ezt az állapotot akarjuk visszaállítani, pontosabban kialakítani a belváros szívében egy közösségi- és kulturális teret, a Váci Civil Házat”

– írja Facebook-oldalán Matkovich Ilona, Vác polgármestere.

A polgármester tárgyalt a vagyonkezelő illetékesével, aki pozitívan állt a város igényéhez.

„Érthető, hogy megdöbbentem, amikor két nappal az országgyűlési választás után azt látom a Magyar Közlönyben, hogy a zebegényi székhelyű Dunakanyar Védegylet MAGÁNTULAJDONBA kapja a Káptalan u. 16. alatti épületet. Nem vagyonkezelésbe, hanem ingyenesen magántulajdonba! Egy olyan egyesület, amelynek semmi köze Váchoz”

– fogalmaz a polgármester.

A Magyar Narancs megkereste a Magyar Közlöny vonatkozó számát, amely szerint az állami vagyonba tartozó ingatlan valóban az említett szervezet tulajdonába kerül, valamint felhívja a  nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, Máger Andreát, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a tulajdonosváltozás ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésére alkalmas szerződés megkötésre kerüljön.

A Dunakanyari Védegylet Alapítvány kurátora Bajor Gergő, akiről Inotay Gergely, Vác alpolgármestere azt írta Facebook-oldalán, hogy „ő volt az a fiatalember, aki kenyéradóját a testével védte a kellemetlen kérdésektől”.

Inotay ezzel arra utalt, amikor a Tabumentes Ország Egyesület munkatársa szerette volna megtudni Rétvári Bencétől, hogy miért nem vitázik a jelölttársaival, de Bajor – Szabó Csabával, a Fidelitas váci elnökével közösen – közbelépett. A jelenetről egy felvétel is készült.

Vitakultúra? Rétvári Bence inkább a rétespultba állt be, mint hogy érdemben válaszoljon

Menekülőre fogta Rétvári Bence államtitkár, amikor a választási vitákat szervező Tabumentes Ország Egyesület (TMO) riportere, Juhász Bence arról próbálta kérdezgetni a kormánypárti jelöltet, kiáll-e vitázni jelölttársaival, akik szintén az április 3-i országgyűlési választáson mérettetik meg magukat. Az ominózus eset egy szerdai esti kampányeseményen történt Vácon, amelyről a TMO közösségi oldalán egy videót is közzétettek, és a helyi vaceskornyeke.hu is beszámolt.

Természetesen Bajor segítője, Szabó Csaba sem maradt ki a választási kampányból.

Jakabbal próbálkozott a váci fidelitasos, aki azért nem lát magyar kórházat, mert egészségesen él

Vácon tartott sajtótájékoztatót Jakab Péter, a Jobbik elnöke Inotay Gergellyel, az Egységben Magyarországért helyi jelöltjével, ahol megjelent a helyi Fidelitas elnöke, Szabó Csaba is, aki megpróbálta megvédeni a Fidesz-kormányt, mondanunk sem kell, hogy nem túl nagy sikerrel. Szabó azt kezdte el bizonygatni, hogy nem is olyan rossz az egészségügy az országban, "hát most kaptak fizetésemelést" - mondta.

Az N1TV a közelmúltban derítette ki közérdekű adatigényléssel, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumától 8 millió forint támogatást kapott a Dunakanyari Védegylet Alapítvány a 2018-as országgyűlési választás kampányidőszaka előtt.

Rétvári Bence minisztériuma támogatta a politikus néhány kampányeseményét

Rétvári Bence minisztériuma támogatta a politikus néhány kampányeseményét 8 millió forint támogatást kapott a Dunakanyari Védegylet Alapítvány az EMMI-től. A minisztérium államtitkára, Rétvári Bence szerint nincs azzal semmi probléma, ha egy szervezet támogatást kap a minisztériumtól egy olyan rendezvényre, ahol mellékesen ő a fő meghívott.