Izraeli légitámadás érte Damaszkuszt és környékét

Izraeli légitámadás érte Damaszkuszt és környékét

A tájékoztatás szerint egy katona meghalt és három másik megsebesült az izraeli csapásokban.

Izraeli légitámadás érte a szíriai fővárost, Damaszkuszt és környékét vasárnapra virradóra - számolt be az MTI szerint a SANA helyi hírügynökség egy katonai forrásra hivatkozva.

A tájékoztatás szerint egy katona meghalt és három másik megsebesült az izraeli csapásokban, amelyek több állást céloztak Damaszkusz közelében és annak külvárosában.

"Egy katona meghalt, három másik pedig megsebesült az izraeli ellenség által ma (vasárnap) éjfél után indított légitámadás következtében"

- közölte a SANA.

"A támadást a megszállt szíriai Golán-fennsíkról indították, célba véve több katonai állást a déli régióban és egy lakóépületet Damaszkusz Kafr Szúsza negyedében" - derült ki a közleményből. Az idézett forrás szerint a légvédelemnek sikerült "nagy számban" megsemmisíteni ellenséges rakétákat.

A hírügynökség olyan fotókat tett közzé, amelyeken a robbanás okozta kráterben tűz látható.

A főváros egyik előkelő negyedében, Kafr Szúszában hivatalos épületek, katonai és biztonsági parancsnokságok, valamint egy iráni kulturális központ található - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A Sam FM helyi rádióállomás arról számolt be, hogy "egy lőszerraktár felrobbant a fővároshoz közeli állást célba vevő izraeli támadást követően".

"A detonációk nagyon hangosak és egymást követőek voltak. Erős lőporszag volt érezhető" - mondta az AFP francia hírügynökségnek egy Damaszkusz központjától nyugatra fekvő Mezzeh kerületben élő lakos.

Az izraeli csapások azóta szaporodtak meg, hogy a Hamász palesztin iszlamista mozgalom fegyveresei október 7-én megtámadták Izrael déli részét, 1200 embert megöltek, és mintegy 250-et elhurcoltak.

A gázai egészségügyi tisztviselők szerint

azóta több mint 38 ezer palesztin halt meg az izraeli katonai offenzívában.

(Címlapkép: Mentők egy ház romjainál Damaszkuszban egy izraeli légicsapás után, 2024. április 1-jén. MTI/EPA/Juszef Dafauvi)