A súlyos oltás- és valóságtagadásban szenvedő brazil elnök csütörtökön Budapestre érkezik

A súlyos oltás- és valóságtagadásban szenvedő brazil elnök csütörtökön Budapestre érkezik

Első alkalommal látogat brazil államfő Magyarországra; Jair Bolsonaro csütörtökön folytat tárgyalásokat Orbán Viktor miniszterelnökkel, miután fogadja őt Áder János köztársasági elnök - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Brazília elnöke csütörtök reggel érkezik Budapestre, először a Hősök terén koszorúz, majd Áder János köztársasági elnök fogadja őt a Sándor-palotában.

A rémhülye brazil elnök szerint a Covid-vakcina AIDS-et okozhat, vizsgálatot indítottak ellene

A brazil legfelsőbb bíróság egyik bírája vizsgálatot rendelt el pénteken Jair Bolsonaro elnök ellen egy szenátusi vizsgálóbizottság kérésére, mert az államfő egy októberi nyilvános szereplésében azt mondta: a koronavírus elleni vakcinák növelhetik az AIDS vírusával való megfertőződés veszélyét. Az elnök egy olyan élő adásban mondta ezt, amelyet a közösségi média több platformja közvetített.

Ezt követően Jair Bolsonaro és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban folytat tárgyalásokat. Megbeszélésük után sajtónyilatkozatot tesznek - ismertette a tervezett programot a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Bolsonarónak nagyon messzire gurult a gyógyszere, szerinte a civil szervezetek gyújtják fel az esőerdőt

Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán a civil szervezetek esetleges felelősségét vetette fel az Amazonas erdőségeiben pusztító tüzekért, de súlyos vádjait nem támasztotta alá bizonyítékokkal. Az elnök kijelentette: "minden jel arra mutat", hogy a civilek gyújtják a tüzeket az erdőkben, hogy szégyent hozzanak a kormányára, mivel az csökkentette a támogatásukat.