Jakab Péter: ki kell állnunk a tanáraink mellett, mert a pedagógusok a gyermekeinkért sztrájkolnak

Jakab Péter: ki kell állnunk a tanáraink mellett, mert a pedagógusok a gyermekeinkért sztrájkolnak

„A mai napon olyasvalami vette kezdetét Magyarországon, amire mindenki büszke lehet: a pedagógusok általános sztrájkot hirdettek a gyermekeinkért”

– kezdte Csányi Tamással, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatóját Jakab Péter.

A Jobbik elnöke szerint akkor, amikor a tanárok ki állnak a gyermekeink mellett, akkor „nekünk magyaroknak egy feladatunk van, ki kell állnunk a tanáraink mellett”.

„Büszkék vagyunk rátok és arra kérlek titeket, hogy április harmadikáig tartsatok ki”

– tette hozzá Jakab, aki szerint a választások után „a Fidesz sormunka alapú társadalmát felváltja majd a tudás alapú társadalom”, ahol minőségi munkáért minőségi bért kapnak majd az emberek.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületének képviselőjelöltje, Csányi Tamás elmondta, hogy a sajtótájékoztatót a Mezőtúron a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt tartják, amelynek tantestületéből 19-en a sztrájk mellett döntöttek. Csányi kifejtette, hogy nagyon büszke volt iskolájának pedagógusaira, amiért ki mertek állni.

„Ma ők a mi hőseink”

– jelentette ki és hozzátette, hogy nem csak azok a hősök, akik a sztrájk mellett döntöttek, hanem azok is, akik ma is oktatnak.

„A sztrájk alapjog, a tanároknak joguk van élni ezzel”

– tette hozzá.