Jakab Péter: nem teszem önként a pisztolyt a homlokomhoz, nem teszem meg azt a szívességet a Fidesznek

Jakab Péter: nem teszem önként a pisztolyt a homlokomhoz, nem teszem meg azt a szívességet a Fidesznek

Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének országjárását, úgy néz ki, végig fogja kísérni a fonyódligeti dózer-incidens. Legalábbis a szebb napokat is megélt HírTV stábja Cserkeszőlő településen is erről kérdezte a jobbikos politikust - azon a településen, ahol a bíróságon megvádolt fideszes Boldog István bábáskodásával 350 millió forintból épül egy óvoda...

Szóval, a kormánysajtó bocsánatkérést vár el Jakab Pétertől, amiért a túlárazott Mészáros-projekt helyszíne előtt (ahol hiába ígérték, évek óta nem tudott eljutni egyetlen hátrányos helyzetű gyermek sem), közterületen egy videót készített, és a háta mögött érkező munkagép majdnem elcsapta őt és Steinmetz Ádám képviselőtársát.  

"Tudom, hogy az a Fidesz elvárása, hogy önként és dalolva feküdjek a dózer alá, és bocsánat, hogy nem feküdtem oda"

- válaszolta Jakab Péter arra a felvetésre, hogy bocsánatot fog-e kérni a munkagép sofőrétől. 

Majd jött a kérdés ismétlése, amire Jakab Péter már egy drasztikusabb hasonlattal élt:

"Bocsánat, hogy közúton, egy rendszám nélküli munkagép alá nem feküdtem be önként, tudom, hogy az a Fidesz elvárása, hogy előbb-utóbb, ha majd jön egy merénylő, és nem találja el a homlokomat, akkor majd önként tegyem oda a pisztolycsövét a homlokomhoz, de nem fogom megtenni ezt a szívességet"

- közölte a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség helyszíni vizsgálat nélkül zárta le a nyomozást, ami a közlekedési szakjogász szerint hiba volt. Kozma Péter szerint alapos a gyanú, hogy megvalósult a közúti veszélyeztetés, amikor Jakab Péter irányába irányított a sofőr a munkagépet. 

„A sofőr magatartása önmagában kimeríti a törvényi tényállásban felsoroltakat, magyarul, hogy szándékos veszélyeztetés, ijesztgetés valósult meg. Hogy a tényleges veszély megvalósult-e, azt pedig megint csak úgy lehet megállapítani, ha a helyszínen rögzítjük az adatokat”

- fogalmazott az Alfahírnek a szakértő. 

Eléggé árnyalva a képet, hogy kinek is kellene bocsánatot kérnie a másik féltől.