Mutatjuk, mit válaszolt Jakab Péter a Magyar Nemzet kérdésére, amit a lap "elfelejtett" lehozni

Mutatjuk, mit válaszolt Jakab Péter a Magyar Nemzet kérdésére, amit a lap "elfelejtett" lehozni

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán tett közzé egy szolgálati közleményt a fideszes álhírgyáraknak nevezett médiumok számára. Jakab ezek közé sorolta például a Magyar Nemzetet, az M1-et, HírTV-t, Origót, TV2-őt, valamint a Pestisrácok.hu oldalt is.

Vannak, akik azt mondták, ne válaszoljak nekik, felesleges, de nekem még mindig megvan az a szokásom, hogy ha jön egy...

Közzétette: Jakab Péter – 2020. december 30., szerda

A néppárt vezetője mindezt azért érezte fontosnak és szükségesnek, mert két nappal azután, hogy interjút adott lapunknak, a Magyar Nemzet az alábbi kérdésekkel kereste meg a Jobbik sajtóosztályát:

"Milyen konkrétumokat lehet arról tudni, amit Jakab Péter megfogalmazott: "ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle."? Hogyan kell ezt elképzelni? Tudnák ezt esetleg néhány konkrét példával szemléltetni?"

Jakab Péter pedig válaszolt is a lapnak, méghozzá ezt:

"Úgy kell elképzelni, hogy végre nem a hatalom érdekében hozunk majd törvényeket, hanem a nép érdekében. Például véget vetünk annak, hogy a Mészáros-félék jogosulatlan előnyökhöz jussanak csak azért, mert barátai a miniszterelnöknek, helyette a Mészáros-féléket különadóval fogjuk súlytani, mert így igazságos. Vagy itt egy másik példa, hogy a Magyar Nemzet is értse: ha egy médiumot a bíróság egy évben legalább háromszor jogerősen elmarasztal hazudozásért, az nem fog állami támogatást kapni se közvetlenül, se közvetetten hirdetések formájában, mert nyilván a Magyar Nemzet szerint sem igazságos, hogy az adófizetők pénzét arra költsük, hogy becsapjuk az adófizetőket. Egy igazságos Magyarországon Önök például nem kaphatnának közpénzt. Hazudozzanak saját pénztárcából, ne az adófizetőkéből."

Ezt azonban a Magyar Nemzet "valamiért" már nem hozta le, biztosan csak elfelejtették az ünnepi időszak forgatagában.

A párt elnöke bejegyzésében azt írja, 

"Mindezt csak azért osztottam meg itt veletek, mert azt hittem, a Magyar Nemzetnek nemcsak a kérdés fontos, de a válasz is. Úgy tűnik nem, vagy legalábbis nem ezt a választ várták, mert egy szót sem hoztak le belőle. Pedig fontos, hogy mindenki tudja, mire készülünk a kormányváltás után. A sajtó vonatkozásában például a sajtószabadság helyreállítására, a hiteles tájékoztatás biztosítására, ahol a hazudozást nem jutalmazzák, hanem büntetik."

Emellett Jakab posztjában bemásolt három linket is, ahol a pártról terjesztett hazugságaikat kellett helyreigazítaniuk a Magyar Nemzet hazudozóinak.

A Jobbik elnöke bejegyzésében kiemelte, a valódi sajtó részére a párt továbbra is a már megszokott elérhetőségeken áll rendelkezésre, a Fidesz notórius hazudozóinak azonban egy új email címet hoznak létre.

"Kedves Magyar Nemzet, M1, Hírtv, Origó, TV2, Pestisrácok stb, a jövőben ide várjuk kérdéseiket: fakenewsoldalaknak@jobbik.hu"