Jakab Péter: három képviselő távozik, de békét hirdettek a Jobbikban

Jakab Péter: három képviselő távozik, de békét hirdettek a Jobbikban

A Jobbik szerdai frakcióülését követően online tájékoztatót tartott Jakab Péter pártelnök.

A frakcióülés alatt Sneider Tamás és Farkas Gergely a közösségi médiában jelentette be, hogy kilépnek a párt országgyűlési képviselőcsoportjából. Varga-Damm Andrea pedig arról írt, hogy nem lép ki, viszont tisztújítást akar a pártban egy új elnökség érdekében.

Jakab Péter a frakcióülést követően tartott tájékoztatójában azt mondta, három képviselő távozik a Jobbikból, akiket ugyan nem nevezett meg, de nyilvánvalóan Sneider Tamásról, Farkas Gergelyről és Varga-Damm Anderáról van szó.

A pártelnök azt mondta, az elnökség döntése értelmében mégis meghagyták volna Sneider Tamás házalelnöki pozícióját és Varga-Damm Andrea -a megfigyelési törvény támogatása miatti- kizárását is visszavonták, ugyanakkor ezt az érintettek már nem fogadták el, így távoznak a frakcióból.

A tisztújító kongresszuson harcot hirdettem az Orbán-rezsimmel szemben, és éppen ezért ma békét hirdettem a Jobbikon belül, hogy ott tudjunk küzdeni, ahol erre igazán szükség van.

- fogalmazott Jakab, hozzátéve:

Három képviselőtársunk most elhagy bennünket, de soha nem az a fontos hogy kik mennek, hanem az a fontos, hogy kik maradnak. Nem a képviselő a fontos, hanem a választók, a választók pedig továbbra is számíthatnak a Jobbikra.

Egyelőre Sneider Tamásról lehet biztosan tudni, hogy parlamenti mandátumát függetlenként kívánja folytatni, Farkas Gergely pedig bejelentésében utalt erre. Egyébként a Jobbik minden országgyűlési képviselője a Szent Korona előtt tett esküt arra, hogy kilépésük esetén listás mandátumukat visszaadják pártjuknak, hogy helyettük új emberek képviselhessék azokat a szavazókat akik nem rájuk, hanem a teljes pártra voksoltak.