Jakab Péter ellen szabálysértési eljárás indul

Jakab Péter ellen szabálysértési eljárás indul

A Blikk kért információt a rendőrségtől annak nyomán, hogy Jakab Péter tegnap éjjel Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor képét vetítette az Országház falára a Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak! felirattal. A rendőrök miután észlelték a fényfestést a körbevették a Jobbik elnökét, de végül a Készenléti Rendőrség emberei távoztak a helyszínről.

A rendőrség a napilapnak most azt válaszolta, hogy az Országgyűlési Őrség 2021. május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetít az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. 

A rendőri intézkedés az igazoltást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről. A Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést - a védelmi intézkedések megsértése miatt - megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak

- áll a rendőrség válaszában.

Jakab Péter: Kövér úgy gondolta, Házon belül nem lehet kimondani az igazat. Úgy döntöttem, akkor azon kívül fogom

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arca volt látható "Fizessenek meg a tolvajok!" felirattal a Parlamentre vetítve szerda hajnalban. A készenléti rendőrség is a helyszínen volt, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje pedig az N1TV-nek elmondta, miért választotta a véleménynyilvánítás ezen formáját.

Jakab Péter panasszal él

A telex megkérdezte Jakab Pétert, hogy miért a kijárási tilalom ideje alatt akciózott? A Jobbik elnöke azt válaszolta, azért, mert tudta, hogy akkor kapcsolják le az Országház díszkivilágítását. Arra a kérdésre, hogy kapott-e a helyszínen figyelmeztetést arról, hogy megsérti a védelmi intézkedéseket – ami feltehetően a kijárási tilalmat jelenti -, azt válaszolta, hogy se tájékoztatást, se figyelmeztetést nem kapott, és arról sem, hogy esetleg eljárás indulhat ellene. Arra a kérdésünkre, miszerint, ha indul eljárás, kíván-e panasszal élni, azt felelte:

Miután képviselői munkavégzés miatt voltam közterületen, így jogszerűen tartózkodtam ott. Ha emiatt eljárás indul, természetesen panasszal élek

- áll a Jobbik elnökének válaszában.