Video: Jakab Péter így osztotta ki a Pesti TV riporterét, aki arra volt kíváncsi, hány százalékig tartja magát zsidónak

Video: Jakab Péter így osztotta ki a Pesti TV riporterét, aki arra volt kíváncsi, hány százalékig tartja magát zsidónak

Ahogy arról hírt adtunk korábban, a Pesti TV "riportere", Vésey Kovács László Dunakeszin tartott utcafórumon szegezte Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének azt az égetően fontos és informatív kérdést, hogy

hány százalékig tartja magát zsidónak?

Az esetről az ellenzéki politikus szombaton Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amihez kommentben hozzáfűzte, hogy "ez akkor az echo tv-nek sem fért már bele és levette őket a képernyőről. A pesti srácok viszont nyíltan közösséget vállal ilyen magukat "riporternek" nevező emberekkel".

Utalva 2019-re, amikor is Vésey egy korábbi műsorban Jakab nevével viccelődött. A párt elnökét a két vendég, Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte, miután a politikus korábban elárulta, hogy dédapja Auschwitzban vesztette életét.

A felvételen Vésey a szembesítést követően azzal védekezik, hogy nem volt szó semmilyen antiszemitizmusról és csupán mérsékelten találta viccesnek ezt a fajta szóviccet, de ha Jakab már felhozta a témát, akkor gondolta jó ötlet lesz feltenni az ominózus kérdését, hiszen egy "jó újságíró" nem finomkodik.

A Pesti Srácok főszereksztőjét, Huth Gergelyt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken tüntette ki a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével. Mint indokolták "számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként kapta kézbe a lovagkeresztet". Úgy fest a példaértékű tevékenység a kormánypárt értelmezésében egészen mást jelent, erre remek példa a Pesti TV riporterének kérdése is.

Nem vicc, a Pesti Srácok főszerkesztője lovagkeresztet kapott Kásler Miklóstól

Huth Gergely, a Pesti Srácok nevezetű hírportál (?) főszerkesztője is a mellére tűzheti a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét - írja a 444.hu. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken adta át a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetést a kormányhű médiaszemélyiségnek az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban.