Jakab Péter: a kormány elismerte, hogy közeledik a gazdasági válság, mégsem védi meg az embereket

Jakab Péter: a kormány elismerte, hogy közeledik a gazdasági válság, mégsem védi meg az embereket

Jakab Péter Jobbik-elnök az Atv Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, és többek között Orbán Viktor 22. évértékelőjéről is kérdezték. Mint mondta, nemcsak neki volt baja az elhangzottakkal. Dunaújvárosban a választópolgárok is értékelték az évet, és ők arra reagáltak, amit a bőrükön érzékelnek - utalt az összellenzéki támogatással induló jobbikos Kálló Gergely győzelmével záruló vasárnapi időközi országgyűlési választásra.

A politikus szerint az emberek joggal érzik, hogy közeledik a gazdasági válság, amit maga a kormány is elismer, és ők azt várnák, hogy valamilyen módon védje meg a pénztárcájukat ettől, ám azt tapasztalják, hogy ezt a védelmet nem kapják meg.

Jakab Péter továbbá felrótta Orbán Viktornak azt is, nem beszélt arról sem, hogyan lehet 2,8 százalékos nyugdíjemelést beosztani egy hónapra miközben már a 4 százalékot is meghaladja az infláció. S hiába a nyugdíjprémium utólagos kifizetése, ezzel 20 milliárd forintot elvon a nyugdíjasoktól a kormány.

"Lényegében azt várja el a kisnyugdíjasoktól, hogy hogy 20 milliárd forint erejéig hitelezze meg a Mészáros-kormányt"

- fogalmazott.

A "Mészáros-kormány" megnevezést azzal magyarázta, hogy Orbán Viktor vagyona Mészáros Lőrincnél van. A miniszterelnök vagyonnyilatkozatával (emlékezetes, Orbán Viktor 2020-as nyilatkozatában már egyetlen fillér megtakarítás sem szerepel - a szerk.) minden rendben van, de a valósághoz nincs semmi köze, a valósághoz a magyar melósnak van köze - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: azon vannak, hogy 2022-ben tiszta lappal induljon ez az ország.

"A múlt szennyesét tisztára kell mosnunk, úgy hogy azok, akik börtönbe valók, oda is kerüljenek"

- mondta. 

Vissza kell adnunk a munkavállalóknak az a  pénzt, mit kivettek a zsebéből - így vezette fel Jakab Péter annak a parlamenti határozati javaslatának az ismertetését, amelyben az átlag alatt kereső munkavállalókat mentesítenék az személyijövedelemadó-megfizetése alól. Ez 800 milliárdból kijönne, de a költségvetés nem billenne meg, hiszen 400 milliárd forintot a kormány amúgy is félretesz adócsökkentési célokra, bár látványberuházásokat finanszíroz belőlük, másrészt az érintett magyar munkavállalóknál 40-50 ezer forint plusz bevételt generálnának ezzel, amit aztán újabb fogyasztási adóbevételt jelentene a kormánynak. 

Erről itt olvashat bővebben:

A Jobbik eltörölné a kiskeresetű magyar munkavállalók személyi jövedelemadóját

A Jobbik valódi néppártként elsősorban nem ideológiai kérdésekkel kíván foglalkozni, hanem azokkal, amelyek meghatározzák a magyar emberek mindennapjait - Jakab Péter, a Jobbik frissen megválasztott elnöke korábbi ígéretének felidézésével vezette fel a ma benyújtott parlamenti határozati javaslatáról szóló sajtótájékoztatóját. Az átlag alatt kereső munkavállalók munkabérének növeléséről szóló javaslatában

Emlékezetes, a héten számoltunk be arról, hogy a kormánypárti politikusok úgy söpörték le a 29 év alatti munkavállalók szja-mentességét célzó jobbikos javaslatot, hogy egyetlen egy ellenérvet sem hoztak fel az ötlet ellen:

A Fidesz szó nélkül lesöpörte a fiatalok személyijövedelemadó-mentességére tett javaslatot

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága hétfőn tárgyalhatott volna a fiatalok személyijövedelemadó-mentességét célzó határozati javaslatról, azonban a jobbikos Jakab Péter és Farkas Gergely beadványát úgy utasította el a testület kormánypárti többsége, hogy azt egyetlen egy szóval sem indokolták meg a fideszes politikusok.

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/j4JvuZjKik0.jpg?itok=92E7QICo","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=j4JvuZjKik0&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}