Jobbik: A kormány a szuverenitás és a családok védelmében is megbukott

Jobbik: A kormány a szuverenitás és a családok védelmében is megbukott

Intézkedjen a Szuverenitásvédelmi Hivatal Szijjártó és az orosz befolyás ügyében! - szólította fel a Fideszt és az Orbán-kormányt Gyöngyösi Márton.

A hazánkban egyre növekvő orosz befolyás ügyében tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője és Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

A Fidesz-kormánynak és politikájának alapvetően két fontos és erős pillére volt. Az egyik az a családvédelem, ami a pedofil ügy kapcsán megbukott és máig romokban hever, a másik pedig a szuverenitásvédelem, ami pedig a múlt héten omlott össze és mondott teljes csődöt

- mondta Gyöngyösi Márton, aki arra a múlt heti hírre reagált, amely szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kibervédelmi Intézetének nyilvánosságra került jelentéséből kiderült, a 2022-es kampányban figyelmeztették a Külügyminisztérium legfelsőbb vezetését azzal kapcsolatban, hogy teljes mértékben megbízhatatlanná vált a külügyi tárca belső informatikai rendszere.

Mint a konzervatív párt elnöke kiemelte:

Egészen pontosan több mint 4000 munkaállomást és közel 1000 darab szervert minősítettek kompromittálódottnak és teljes mértékben használhatatlannak, és azt is beazonosították, hogy az orosz titkosszolgálatnak, a GRU-nak és az FSZB-nek a behatolása valószínűsíthető. Ezzel az orosz titkosszolgálatok ki-be járkálnak a magyar diplomáciának, a magyar külügyminisztériumnak a szervereibe, a belső adataiba, irataiba.

Hozzátette, ezért is követeltek a Külügyminisztériumtól sürgős és azonnali beavatkozást.

Ezt az ügyet akkor Szijjártó Péter külügyminiszter és Menczer Tamás, a Külügyminisztériumnak akkori államtitkára, ma már kormányszóvivő, illetve Orbán Balázs, a miniszterelnök legközvetlenebb munkatársa, politikai igazgatója is bagatellizálta, sőt, kampányhazugságnak nevezték és úgy tettek, mintha semmi sem történt volna.

Gyöngyösi Márton úgy véli, ennek az ügynek a kapcsán két dolog lehetséges. Az egyik az, hogy a magyar állam nem működik, vagyis a belső mechanizmusok, amelyek a nemzeti szuverenitásunkat védik, rosszul működnek.

Márpedig ilyen beavatkozás, a nemzeti szuverenitásunkat sértő beavatkozás a vasfüggöny lehullása óta nem érte Magyarországot

- fejtette ki.

Amennyiben az az eshetőség az igaz, és ilyen szinten nem működnek a Külügyminisztérium belső autizmusai, amelyek elhárítják ezeket a veszélyeket, akkor a Szijjártó Péternek és a teljes külügyminisztériumi vezetésnek le kell mondania és le kell vonnia a megfelelő következtetéseket.

A Jobbik vezetője szerint ugyanakkor van egy sokkal rosszabb forgatókönyv, amely szerint a magyar külügy szánt szándékkal nyitva hagyta a kaput az orosz titkosszolgálatok előtt, hogy ők azon besétálhassanak és szabadon hozzáférhessenek a magyar diplomáciának a legbelsőbb és legrejtettebb dokumentumaiba, illetve olyan adatokhoz, amelyeket a saját szövetségeseinkkel szemben nem mert vagy nem akart átadni és kiszivárogtatni a Külügyminisztérium.

Róna Péter, a Jobbik Konzervatívok EP listavezetője úgy látja, a magyar külpolitika teljes mértékben hiteltelenné vált.

Itt most már nem csak arról van szó, hogy valaki jobboldal, baloldali vagy konzervatív, hanem arról van szó, hogy ennek a külpolitikának, ezeknek a külpolitikai szereplőknek az Európai Unión belül az égvilágon senki sem fog hinni.

Ennek a visszaépítése egy óriási és nagyon komoly feladat, amihez azonnal hozzá kell látni, mert a következmények nagyon súlyosak. A következmények közé tartozik az, hogy Magyarország érdekérvényesítő képessége a nulla alá süllyedt

- fogalmazott.

A közgazdászprofesszor szerint hazánknak az Unión belül a hitelessége nulla, vagy az alatt van. A második pedig az, hogy az ellenzéki pártok mindegyikének teljesen egyértelmű, határozott álláspontot kell kinyilvánítania az orbáni külpolitikával kapcsolatban és attól el kell határolódnia mindegyik demokratikus ellenzéki pártnak, ide értve a Tisza pártot, az LMP-t, természetesen magát a Fideszt, tehát Deutsch Tamást, illetve a Mi Hazánkat is.

Róna Péter szerint egyértelmű elhatárolódásra van szükség az Orbán-kormány külpolitikájával kapcsolatban. Már idáig is világos volt, hogy Európa nem kér abból a külpolitikából, amelyik azt tűzi ki céljának, hogy mi Magyarország legyünk Orbán Viktort idézve "homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt és a bot a küllők között".

Ha nem határolódunk el a leghatározottabban ettől a külpolitikától, akkor bizony Magyarország helye az Európai Unióban és a NATO-ban rendkívül bizonytalanná válik

- mondta.

A Jobbik Konzervatívok EP listavezetője szerint ezt a helyzetet alátámasztja múlt pénteken a szenátusban a Republikánus Párt frakcióvezetőjének, Mitch Mcconaugheynek a beszéde, amiben Magyarországot a történtek tükrében Amerika és az amerikai érdekek ellenségének minősítette.

Tehát most már itt tartunk, hogy számunkra a nemzetbiztonságot leginkább biztosító nagyhatalom Magyarországot ellenségnek tekinti. Úgyhogy, ha nem lépünk nagyon gyorsan, nagyon határozottan és nagyon világosan, veszélybe kerülhet az európai uniós tagságunk és komoly veszélybe kerül a NATO tagságunk is - figyelmeztetett Róna Péter.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)