Jobbik: A valódi felelősség elmaszatolása a miniszterelnök számára most létkérdés a kegyelmi ügyben

Jobbik: A valódi felelősség elmaszatolása a miniszterelnök számára most létkérdés a kegyelmi ügyben

A konzervatív párt szerint nincs meglepetés: Orbán próbálta lemosni magáról a felelősséget, miközben nyilvánvaló, hogy a lemondatott Novák Katalin, Varga Judit vagy éppen Balog Zoltán is csak egy-egy bábu volt a sakktáblán.

"Ha Orbán Viktor rájött, hogy miniszterelnökként megbukva új pályát kell választania, és humoristaként, netán színészként bontogatná szárnyait, akkor van egy rossz hírünk…" - kezdi friss sajtóközleményét a konzervatív párt, reagálva a kormányfő mai rádiós szereplésére.

Mint írják: azok után, hogy az egész országot megrázó, kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat akkora felháborodást keltett, hogy Orbánt eddig sosem tapasztalt véráldozatokra kényszerítette, jól mutatja, hogy a valódi felelősség elmaszatolása és elkenése most létkérdés volt a kormányfő számára.

"Nyilvánvaló, hogy a lemondatott Novák Katalin, Varga Judit vagy éppen Balog Zoltán is csak egy-egy bábu volt a sakktáblán, és Orbánnak nem remegett meg a keze, amikor a hatalmának váratlan megrogyásáról volt szó az újabb gyalázatos pedofil ügy kapcsán: simán feláldozott két „futót” és egy „bástyát”, hogy védje saját magát, a „királyt”"

- emelte ki a Jobbik.

Mindeközben a rogáni gépezet próbálta eltüntetni az Orbán-família és a pedofil ügy szereplőinek közvetlen kapcsolatait bizonyító dokumentumokat - fogalmaznak.

Ma reggel pedig ennek megfelelően Orbán az ártatlan, felelős kormányfő szerepét játszva, izzadtságszagúan próbálta lerúgni magáról a személyes felelősséget, amit azért a tegnap kiszivárgott videófelvétel, amin éppen a pedofil ügy fővádlottja mellett kampányol egy színpadon, némiképp hiteltelenít.

Orbán ugyanis – a teljesség igénye nélkül – olyan, inkább rádiókabaréba illő mondatokat ejtett el, mint például, hogy „Magyarország erős ország”, „lemondott az előző elnök asszony”, „A kegyelmi ügyek teljesen le vannak választva a kormányzati munkáról” - írja a Jobbik-Konzervatívok.

"Miniszterelnök „úr”! Hiába minden. Már mindenki tudja, hogy ön egy gyáva ember, aki nem meri vállalni a felelősséget, és aki nemcsak kormányfőként, de emberként is megbukott. Kímélje meg a rossz viccektől egyre fogyó hallgatóságát! Legyen végre férfi, álljon ki a magyar emberek elé, és nézzen a szemükbe…"

- hangsúlyozták.

"Felelős kormányt és miniszterelnököt! Normális Magyarországot!" - zárul az ellenzéki párt közleménye.

(Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Sándor-palotában 2023. március 27-én. MTI/Máthé Zoltán)