Jobbik: Az "elméleti" testnevelésórák cinikus javaslata megmutatja, mit gondol a Fidesz az oktatásról

Jobbik: Az "elméleti" testnevelésórák cinikus javaslata megmutatja, mit gondol a Fidesz az oktatásról

Nem csak szavak szintjén kellene hangoztatni a testi egészség megőrzését és a rendszeres testmozgás fontosságát, hanem átfogó vízióval és szellemi és anyagi eszközökkel kellene előmozdítani ezt, hangsúlyozta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

A fideszes oktatási kormányzat nemrég szigorította a testnevelésórák alóli felmentés szabályait, viszont a megfelelő anyagi és tárgyi feltételeket továbbra sem teremtették meg sok oktatási intézményben a mindennapos testnevelés biztosításához – emlékeztetett a tegnap kijött hírre Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a kialakult helyzetre a szabályok átgondolása helyett annyit reagált, hogy tartsanak "elméleti" testnevelésórákat.

A fideszes oktatási kormányzat tehernek, szőnyeg alá söprendő problémának tartja az oktatás ügyét. A pedagógusokat és a diákokat egyaránt ellenségként kezeli a fideszes egypárti túlhatalom

írta az ellenzéki politikus.

Szerinte Orbánék valódi vízió nélkül próbálják befoltozni az oktatási rendszeren megjelenő lyukakat, a negatív tendenciákat pedig immár 14 éve nem tudják megállítani.

Brenner Koloman hangsúlyozta, hogy a politika értékválasztás:

A Fidesz oktatáspolitikája a tudás lenézése, az önálló gondolkodás és véleménynyilvánítás elutasítása.

A Jobbik-Konzervatívok felelős, konzervatív, jobboldali ellenzéki pártként az oktatás terültét kiemelt nemzetstratégiai kérdésként kezeli – szögezte le a párt parlamenti képviselője.

Leszögezte, hogy nem csak szavak szintjén kellene hangoztatni a testi egészség megőrzését és a rendszeres testmozgásra való nevelést, hanem átfogó vízióval és a hozzá rendelt szellemi és anyagi eszközökkel lehetne előmozdítani ezt az ügyet. Pintér Sándor javaslatát cinikusnak minősítette.

(Címlapkép: Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke, Orbán Viktor és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. MTI/Czagány Balázs)