Jobbik: Hagyták lerohadni a kórházakat, hogy aztán a tb mellé a magánellátásban is fizessünk

Jobbik: Hagyták lerohadni a kórházakat, hogy aztán a tb mellé a magánellátásban is fizessünk

Aki a botrányos állapotokat le akarná fotózni, azt jogi lépésekkel fenyegetik! - hívta fel a figyelmet Adorján Béla, aki egy hölggyel nemrég megesett tanulságos történetről számolt be. Ha fizetni kell érte, minek a tb? A pártelnök egy több osztályát is bezárt kórházat is szemügyre vett.

"A betegellátás biztonságához fűződő közbizalom megőrzése érdekében, amennyiben a tárgyi feltételekről készített felvételek sértik az intézmény jó hírnevét, az intézmény megteszi a szükséges jogi lépéseket" - így vezette fel Facebook-bejegyzését Adorján Béla, a kórházak szabályzatát idézve. A Jobbik elnöke az Orbán-kormányt bírálva kiemelte:

"Hagyták lerohadni a magyar kórházakat, hogy aztán a tb mellé a magánellátásban is fizessenek a betegek, de aki le akarná a botrányos állapotokat fotózni, azt jogi lépésekkel fenyegetik!"

Majd Adorján hozzátette, az alábbi történetet osztotta meg vele egy hölgy a vásárosnaményi ellátásról: (Az írást szó szerint közöljük.)

"Szerettem volna megnézetni a D-vitamin szintemet, de ez már nem fért bele az általam fizetett tb-be... A labor által meghatározott költségeket nekem kellett állnom. Nem nagy összeg, 4971 Ft, de mégiscsak bosszantó. Hozzáteszem nem ez az egyetlen, amit kifizetettnek: sem a Hcg, sem az anti-TPO nem térítésmentes...

A nőgyógyász által kiírt vérvételek többsége is saját zsebbe nyúlós... A családbarát kormány így segíti azokat a nőket, családokat, akik gyermeket szeretnének, de valamilyen probléma a gyermekvállalás útjába áll. És ismétlem: nem szívességet kértem a vizsgálatokkal, hanem az általam havonta befizetett tb-ért szolgáltatást, ez esetben vizsgálatot. Ha fizetnem kell érte, minek a tb?"

A jobboldali párt vezetője ehhez még hozzáfűzte, hogy

nem mondják a magyar emberek szemébe a kormányinfón, hogy fizessenek, ha élni akarnak. Azt majd akkor, ha baj van, amikor az ember a saját, vagy a hozzátartozója egészségét, életét félti!

"Én nem a kórházak jó hírnevéért aggódóm, hanem a magyar emberek egészségéért és biztonságáért!" - szögezte le végül keddi posztjában Adorján Béla, aki a közelmúltban forgatott videót a szabolcsi város csökevényessé tett kórházi viszonyairól.

Bezárva sok minden a vásárosnaményi kórházban

Egy másik bejegyzésében a pártelnök kifejtette:

Sebészeti osztály - bezárva; szülészeti osztály - bezárva; sürgősségi osztály - bezárva; gyermekosztály - bezárva. Ide jutott Vásárosnamény kórházi ellátása!

Adorján a több osztályát is bezárt kórházat személyesen vette szemügyre, s képeket is közzétett.

"Az elmúlt évtizedek kormányai átalakításra, reformokra hivatkozva építették le az egészségügyet. Azonban az Orbán-kormány elképesztő átszervezéséhez és elhazudott leépítéséhez képest a korábbiak csak ipari tanulók voltak!"

- húzta alá a Jobbik vezetője, hozzátéve: "Virágzik a magánegészségügy a rengeteg vissza nem térítendő állami támogatás segítségével! A magyar ember meg fizeti a tb-t, aztán fizet a magánban. Egyre több vizsgálatért, egyre több kezelésért."

Adorján Béla kijelentette: A fideszes kormányzat nem vállalja fel, hogy lemondott az állami egészségügy biztosításáról. A "közmédiában" nem beszélnek az osztályok bezárásáról. Szerinte majd csak akkor, ha baj van.

(Címlapkép: Vásárosnaményi kórház - Adorján Béla/Facebook)