Jobbik: Komoly gyomrost vitt be a jegybankelnök Orbán Viktornak és Parragh Lászlónak

Jobbik: Komoly gyomrost vitt be a jegybankelnök Orbán Viktornak és Parragh Lászlónak

Nem várt helyről kapott támogatást a kötelező kamarai hozzájárulás eltörlését célzó népszavazási kezdeményezés, és a fideszes vendégmunkás-import kritikája.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjének, dr. Lukács László Györgynek azonnali kérdésére komoly gyomrost vitt be Matolcsy György jegybankelnök Orbán Viktornak és a haverjának, Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének

– írta keddi közleményében a párt.

Matolcsy ugyanis az önkéntes kamarák mellett érvelt a Jobbik frakcióvezetőjének adott válaszában. Válaszából kiderült, hogy szerinte sincs értelme olyan kamarát fenntartani, amelynek szolgáltatásait a kamarai tagok túlnyomó része nem veszi igénybe.

„Igen, egyetértek, jobb az önkéntesség, jobb az önkéntes kamara. A legjobb egy jól működő kamara” – mondta el a parlamenti ülésen Matolcsy György.

Ezzel a kijelentésével a regnáló jegybankelnök gyakorlatilag a Lukács László György nevével fémjelzett, a STOP5000 nevű népszavazási kezdeményezés mellé állt.

De Matolcsy György nem állt meg itt, és komoly kritikával illette az Orbán-kormányt a vendégmunkások behozatalát támogató politikája miatt is. Viszontválaszából kiderült, hogy elhibázottnak és fenntarthatatlannak tartja azt a gazdaságpolitikát, amely szinte kizárólag az olcsó ázsiai migránsmunkásokra épít a magyar dolgozók tisztességes megbecsülése helyett.

Sőt, az MNB-elnök összekötötte a két kérdést és elmondta, hogy „a kamara segíthetné azt a szakképzést, ami miatt nem kell külföldi munkaerő”.

Ezzel gyakorlatilag elismerte az ellenzéki párt igazát, és támogatta álláspontját mind a kötelező kamarai hozzájárulás eltörlését illetően, mind pedig a vendégmunkások visszaszorításának kérdéskörében

– zárul a Jobbik sajtóközleménye.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a budapesti Hungexpón 2022. április 25-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)