Jobbik-Konzervatívok: Orbán hazudozása az egész nemzetünk szégyene!

Jobbik-Konzervatívok: Orbán hazudozása az egész nemzetünk szégyene!

Orbán Viktor addig leste, hogy mit csinál Recep Tayyip Erdogan, míg a döntő pillanatban lépéshátrányba került. Most aztán hazudozhat összevissza. Az ellenzéki párt szerint ezzel egész nemzetünket járatja le.

Külföldi források szerint Erdogan állítólag elfelejtette tájékoztatni Orbánt, hogy sajtóértesülések alapján F-16-osokért már tegnap feladta ellenkezését a svéd NATO-csatlakozás ügyében (erről csak Vilniusban értesült) – írja sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Ez rendben is van, hiszen a „nagyfiúk” játékába Orbánt nem szokták beavatni.

– tették hozzá.

A magyar diplomácia a szokásos káoszt és a teljes fejetlenséget produkálja. Az eset ismét megmutatja, hogy Orbán kötözködését és hozzá nem értését mennyire értékelik a nemzetközi porondon, azonban ilyen látványosan ritkán láthatjuk, hogy Orbán jelentősége a törpénél is kisebbre zsugorodott a CNN, a BBC már meg sem említik... – hangsúlyozta az ellenzéki párt.

A Fidesz parlamenti képviselői, akik hónapok óta a kormány svéd NATO-csatlakozást támogató álláspontjával szemben halogatták a döntést, Németh Zsolt, a Külügyi bizottság fideszes elnöke szerint most éppen nem tudják, hogy mi legyen a véleményük, de szerinte „Vilniusban ma biztosan egyeztet Orbán Viktor és Erdogan török elnök” és akkor ők is tudni fogják, mi legyen a véleményük a „tiszteletlen svédekről”, és kezdeményeznek egy rendkívüli parlamenti ülést.

Akár nevetni is lehetne ezen a bohózatón, amiben a hazug Orbánt hamarabb utolérték, mint a sánta kutyát (rókát), és az, hogy egy NATO-csúcson lepleződött le, bizonyítva, hogy nem a magyar, hanem a török érdekek szerint politizál, azonban páratlan! Mégsem tudunk nevetni, mert Orbán hazudozása az egész nemzetünk szégyene!

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher)