Jobbik: Megfizethető bérlakásokat a több mint félmillió üresen álló ingatlanból!

Jobbik: Megfizethető bérlakásokat a több mint félmillió üresen álló ingatlanból!

"Ez valódi segítséget jelentene a magyar családoknak, hogy a jövő karácsonyt már egy megfizethető ingatlanban ünnepelhessék!" - világított rá Z. Kárpát Dániel.

Megfizethető bérlakásokat sürget a Jobbik-Konzervatívok a sok százezernyi lakatlanul álló ingatlan helyett. Erre a problémakörre mutatott rá a konzervatív párt régóta szorgalmazott javaslata kapcsán hétvégi Facebook-posztjában.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő kifejtette:

Hazánkban furcsa kettősség tapasztalható a lakhatás területén. Amíg az emberek jelentős része a rezsit is csak nehezen tudja kifizetni, vagy a tartósan elszállt albérletárakkal küzd, addig lakások százezrei állnak üresen.

Az ellenzéki párt alelnöke úgy véli, a mintegy 600 ezer üresen álló ingatlan önkormányzati és állami tulajdonú részére a Jobbik lakhatási koncepciója nagyon világos megoldást nyújt.

"A Mi Várunk nevű bérlakásprogram szerint biztosítsunk felújítási forrást a központi költségvetésből, és újítsunk fel évente 5-10 ezer lakást, majd a piaci ár maximum feléért kínáljuk bérlakásként!"

- tanácsolja Z. Kárpát, aki szerint "ez valódi segítséget jelentene a magyar családoknak, hogy a jövő karácsonyt már egy megfizethető ingatlanban ünnepelhessék".

Követeljük, hogy a kormány vegye komolyan ezt a kérdést, számoljon végre a lakhatási problémákkal úgy, hogy ezek a magyar jövőt gátolják, akadályozzák, nehezítik; együttesen oldjuk meg azt a lakhatási káoszt, amelynek a feloldása nélkül maradnak a 200 ezer fölötti albérleti díjak, maradnak az 50-100 millió közötti tipikus lakásárak

- rögzítette korábbi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, megjegyezve, a bérlakásprogramjuk része, hogy egy idő után ez a nyomott áron bérelt lakás kerülhessen bekerülési áron az érintett magyar fiatalok tulajdonába.

(Címlapkép: Unsplash)