Jobbik: Orbán azokat az uniós pénzeket hiányolja, amik miatta nem jönnek

Jobbik: Orbán azokat az uniós pénzeket hiányolja, amik miatta nem jönnek

Odaszúrt a Brüsszelben tartózkodó, mismásoló miniszterelnöknek a konzervatív ellenzéki párt.

A miniszterelnök péntek reggeli interjúi olyan erőtlenné váltak, mint a Fidesz által csődközelbe juttatott gazdaság

- így kezdte friss reagálását a Jobbik-Konzervatívok Orbán Viktor ma reggeli brüsszeli rádiós nyilatkozatára.

A párt közleményében úgy összegez:

Háború, Brüsszel és migránsozás. Az Orbán-kormány ennyit tud felmutatni az általa előidézett, a magyar embereket sújtó mindennapos problémákra: az Európa-rekorder inflációra, az Európa-bajnok élelmiszer drágulásra és a már régiós szinten is lesajnált magyar bérekre.

"Migránsoznak, miközben embercsempészeket engednek szabadon és vendégmunkások tömegét csábítják az országba, leváltva és külföldre taszítva a magyar munkaerőt"

- mutatnak rá, hozzátéve: "Brüsszelre és a háborúra mutogatnak azért, mert az Európai Unió nem küld pénzt, miközben a tisztességes magyar emberek Orbán és kormányának velejéig romlott, korrupt és oroszbarát politikája miatt nem jutnak hozzá a nekik járó uniós forrásokhoz. A napnál is világosabb, hogy Orbán a vesztes oldalra helyezné, kivezetné hazánkat az unióból, amit nem fogunk hagyni, mert minden szempontból Európa a biztonságunk!"

A Jobbik szerint tisztán látszik az is, hogy propagandával nincs kiút a válságból.

Felelős gazdaságpolitikára és normális, az európai átlaghoz legalább közelítő bérekre van szükség! Mindenekelőtt pedig olyan kormányra, melynek nem az önös és idegen, hanem a magyar nemzeti érdek az első!

- szögezi le a Jobbik-Konzervatívok, végül hangsúlyozva:

Propaganda helyett valódi válságkezelést! Keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket, normális életet a magyaroknak!

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök kezet fog (j) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfői kétnapos tanácskozásának második napján Brüsszelben 2023. június 30-án. Balról Emmanuel Macron francia elnök. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)