A Jobbik szerint kevés, hogy a vesztegető Lévait kidobták a fideszesek, le kell mondania képviselőként is

A Jobbik szerint kevés, hogy a vesztegető Lévait kidobták a fideszesek, le kell mondania képviselőként is

A Jobbik-Konzervatívok szerint a lebukott Lévai István Zoltánnak az önkormányzati képviselői posztjáról is azonnal le kell mondania.

Mai hír, hogy lemondott a választókerületi párttisztségéről és kidobták a Fideszből Dr. Lévai István Zoltánt, aki 5 millióval próbált megvesztegetni egy jelöltet, hogy induljon el a jövő évi választáson - írja közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

A kormánypárti politikus botrányáról lapunk is beszámolt, ahogy arról is, hogy miután az MKKP-s Aleva Márta terhelő hangfelvétellel lebuktatta, a Jobbik politikusa, Hartaházi Miklós feljelentést tett ellene, Lévai pedig végül kilépett a Fideszből.

Az ellenzéki párt friss közleményében hangsúlyozta:

A Jobbik-Konzervatívok szerint Lévainak azonnal le kell mondania önkormányzati képviselőségéről is!

Üdvözöljük, hogy a Fidesz elkezdte a takarítást a korrupt és hataloméhes képviselői között, ugyanakkor ez még édeskevés. Bízunk benne, hogy ezt szokássá teszi, és minden szinten kirúgják a soraikból az ilyen embereket

- fejezték ki reményüket.

Mint megírtuk, a tegnapi nap folyamán Hartaházi Miklós, a Jobbik-Konzervatívok XVIII. kerületi elnöke feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt, miután napvilágot látott a hír, hogy Lévai István Zoltán pénzt ajánlott egy kutyapárti passzivistának, hogy az elinduljon a jövő évi önkormányzati választáson. Tette ezt annak reményében, hogy ezzel a Fidesz esélyét növeli majd a kerületben.

A Jobbik-Konzervatívok szerint nem elég, hogy Lévai lemondott a kádári posztjáról és megszűnt a párttagsága. Követeljük, hogy azonnali hatállyal nyújtsa be lemondását, hiszen egy ilyen korrupt és hatalomféltő ember nem méltó a XVIII. kerületiek képviseletére!

- hangsúlyozta a konzervatív párt, egyetértve pestszentimrei képviselőjükkel, Hartaházi Miklóssal. A jobbikos politikus közösségi oldalán azt írta:

A korrupción kapott Lévait kidobták a Fideszből! Ideje a választóktól kapott felhatalmazást is visszaadni, képviselő úr!

(Címlapkép: Lévai István Zoltán - Facebook)