Lemondott a vesztegetési botrányba keveredett fideszes polgármesterjelölt

Lemondott a vesztegetési botrányba keveredett fideszes polgármesterjelölt

Távozott posztjáról, majd kilépett a Fideszből Lévai István Zoltán, akinek korrupciós botrányáról hangfelvétel tanúskodik. Az MKKP lebuktatta, a Jobbik pedig feljelentést tett ellene.

Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke a mai napon a választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz-párttagságát pedig megszüntette

- írta közleményében a Fidesz.

A vesztegetési botrányba keveredett Lévai fideszes önkormányzati képviselő is, ám ezenfelül városvezetői babérokra próbált törni a XVIII. kerületi polgármester-választáson.

Lévai István Zoltán kétszer is tárgyalt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) helyi passzivistájával, Aleva Mártával annak érdekében, hogy kvázi kamujelöltként jövőre ő is induljon a polgármesteri székért, hogy ezzel Lévai nagyobb eséllyel győzhessen Szaniszló Sándor jelenlegi polgármesterrel szemben. Erre a Válasz Online birtokába került hangfelvételekből derült fény, melyet a kutyapártos passzivista készített. Aleva azt mondta, csak azért találkozott a fideszes politikussal, hogy bizonyítékot szerezzen a vesztegetési kísérletre.

A kormánypárti Lévai jövő májusig havi 500 ezer forintot adott volna a nőnek, amennyiben az hajlandó eleget tenni a vesztegetésnek.

A minap az Alfahír is beszámolt arról, hogy Hartaházi Miklós, a Jobbik-Konzervatívok pestszentimrei politikusa a párt szándékaival összhangban feljelentést tett az ügyben a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt. A jobbikos politikus leszögezte, az, aki közszereplőként ilyet tesz, mint amit Lévai István Zoltán megengedett magának, annak nincs helye a közéletben, így méltatlanná vált a választók képviseletére és az önkormányzati képviselői mandátumra.

Aki ilyet tesz, annak le kell mondania mindennemű társadalmi megbízatásáról. Pont.

– hangsúlyozta Facebook-posztjában Hartaházi.

Az MKKP az ügyre reagálva azt írta közösségi oldalán, hogy kereshet új polgármesterjelöltet a Fidesz a XVIII. kerületben. Azt is megüzenték:

Drága Fidesz! Vagy bármelyik párt. Ez történik, ha hasonló ügyekbe akartok minket belerángatni: lebuktok.

Legutóbb pedig a Kutya Párt részéről humorosan azt is megjegyezték: „Jövő héten szeretnénk kávézni a 22 másik kerület fideszes polgármesterjelöltjével is”.

(Címlapkép: Lévai István Zoltán - Facebook)