Állami pénzen segíthettek terroristákat a Soros-szervezetek

Apáti István, a Jobbik szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján az illegális bevándorlás arany fokozatú támogatójának nevezte a kormányt arra hivatkozva, hogy egy 2015-ös pályázaton 1,1 milliárd forinthoz jutottak az integrációval foglalkozó szervezetek.

Kifejtette:

az alapból több 10, illetve 100 millió forint jutott a bevándorlók oktatására, családegyesítésére és lakhatására, egyebek mellett a Nemzetközi Migrációs Szervezet és a Jövőkerék Alapítvány is forrásokat kapott.

A kétszínű kormány jól kitömte a migránstutujgató Soros-kitartottakat

Még 2015. szeptember 8-án tett közzé 58, részben Soros-támogatásból működő "civil szervezet" egy kormányhoz intézett felhívást, melyben arra kérik a kabinetet, hogy "humánusan kezelje a menekültválságot", és hangsúlyozzák:"A Röszkén kialakult helyzetet a nemzetközi és a hazai szakmai szervezetek bevonásával az államnak kell megoldania."

A jobbikos politikus szerint miközben a kormány a migránsokkal riogat, adóforintokkal támogatja az őket segítő szervezeteket. Hozzátette: ezzel közvetve terroristagyanús emberek is pénzhez juthatnak. Felvetette, hogy ez esetben miről fog szólni a vasárnapi népszavazás.

Apáti Istvánt kérdezték Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető egyik nyilatkozatáról is, amely szerint ha a referendumon az igenek kerülnek többségbe, akkor a kormány lemondana.

Azt felelte:

a kormánypárti politikus "a maga vidéki észjárásával egy ravasz trükköt próbált bedobni", és ha egy hónapja tette volna, lehet, hogy jelentősen javítja a részvételt.

[video:https://youtu.be/ny0V2diXQtk]

Hoppá, bevallotta! Kósa szerint nem fontos, hogy érvényes legyen a kvótareferendum

A referendumon a perdöntő"nem önmagában az érvényesség (...), hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben",idézi az MTI Kósa Lajos szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakat. A kormánypárti politikus szerint annak is lesz bel- és külpolitikai következménye, ha nem járul több mint 4 millió választópolgár az urnához.