Rágalominfó: Egy esküszegő mandátumtolvajra nem kéne annyira figyelni, mint a kormánysajtó teszi

Megint Volner János volt a téma.

Volneriádák

A fő izgalomfaktort természetesen Volner János ATV-s szereplése, az abban feltűnt levél és a volt jobbikos képviselő Sneider Tamás pártelnök feleségére tett célzásai szolgáltatták.

Szilágyi György leszögezte:

  • Volner Jánost egy hiteltelen, esküszegő mandátumtolvajnak tartja, aki csak a Jobbik mocskolásával törődik, és akivel nem kéne annyit foglalkozni, mint a kormánypárti sajtó azt teszi.
  • A volt alelnök levélben felsorolt kéréseit - az EP-lista vezető helyét, egy Skoda Octavia típusú autót, a Mi Hazánk Mozgalmat bejegyző jogász barátnőjének 420 ezres fizetést, valamint egy Chesterfield bőrgarnitúrás, intarziás budai irodát -, tekintettel a párt nehéz anyagi helyzetére, melyet a jogellenes ÁSZ-bírság teremtett, természetesen nem teljesítették, ami

valószínűleg közrejátszott abban, hogy Volner távozott a Jobbikból.

Ezzel kapcsolatban hozzátette: a Jobbik nem a Fidesz vagy az MSZP, náluk még a párt vezető politikusainak sem járnak luxusjuttatások és előjogok.

A Jobbik képviselője arra is kitért, hogy Volner János tévképzeteivel szemben a párt politikailag egységes, amit a legutóbbi kongresszus ís híven tükrözött, az alapszervezetek különböző okokból való megszűnése, a kilépések, újjáalakulások és belépések fluktuációja pedig minden politikai pártnál normális és természetes jelenség, aminek számos, akár magánéleti, akár politikai oka van.

Ami a Sneider Tamás Jobbik-elnök feleségét ért vádakat illeti, Szilágyi ezekkel kapcsolatban is egyértelműen cáfolta Volner János állításait. Mint fogalmazott:

  • Sneider Tamás felesége 2011-ben került munkakapcsolatba a Jobbikkal, majd 2016-ban házasodott össze az akkor még alelnök politikussal.
  • A hölgy maga kérte, hogy a párt minden vele kötött szerződést bontson föl, ami meg is történt, jelenleg pedig minden energiáját a gyermeknevelésre fordítja és nem foglalkozik a Jobbik jogi vagy gazdasági tevékenységével, amit addig kiváló eredménnyel koordinált (többek között az ő munkájának köszönhető, hogy a párt immár több mint 150 sajtópert nyert a fideszes orgánumokkal szemben).
  • Volner János nyolc évig volt a Jobbik egyik vezető politikusa, ez idő alatt egyszer sem kifogásolta Sneider Tamás későbbi feleségének munkáját vagy alkalmazásának tényét (az ügyvédnő egyébként Volnert is képviselte egy eljárásban).

Arra a felvetésre, miszerint a Jobbikban van-e példa arra, hogy valaki a rokonát, házastársát valamilyen beosztásban alkalmazza, Szilágyi leszögezte, hogy ez törvényileg tilos, a Jobbik pedig törvényesen jár el működése során.

Arra a kérdésre, hogy most kik végzik Sneider Tamás feleségének korábbi munkáját, a szóvivő közölte, hogy a párt jogászcsapata, akiknek a neve azonban nem közérdekű adat, így nem gondolja, hogy nyilvánosságra kellene hozni.

A másik sztár: Szabó Balázs

Szilágyi Györgyöt a Jobbik szekszárdi szervezetének volt elnökéről is kérdeztek az újságírók.

A jobbikos szóvivő itt a legfontosabbnak azt tartotta hangsúlyozni, hogy:

  • Egy hónap múlva dől majd el, hogy indul-e nyomozás a párt ellen Szabó Balázs vádjai nyomán.
  • Egyes sajtótermékek ennek ellenére megelőlegezték a bizalmat a volt jobbikosnak, és tényként kezelik, hogy 15 tanúval tudná igazolni a pénzügyi visszaéléseket.
  • A Jobbik várja, hogy Szabó bemutassa a hatóságoknak az említette embereket, és amellett, hogy tudják, ma Magyarországon sem az ügyészség, sem a nyomozóhatóság nem független, állnak minden vizsgálat elé és remélik, hogy fény derül az igazságra.

Kummer Ákos, a párt jogásza kérdésre válaszolva közölte: ő úgy tudja, hogy Szabó Balázs kijelentéseivel kapcsolatban már folyamatban vannak a jogi lépések. Szintén újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: amely ügyekben ő látja el a jogi képviseletet, ott mindössze egy esetben nem a Jobbiknak adott igazat a bíróság.

A mai Rágalominfóról készült videó itt tekinthető meg:

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Volner János hazugságai voltak terítéken a Rágalominfón

A Jobbik megtartotta második Rágalominfóját pénteken, és nem túl nagy meglepetésre, de Mirkóczki Ádámnak Volner János rágalmaira kellett reagálnia. A Jobbik kommunikációs igazgatója elmondta, nem a személyükben, kizárólag szakmai alapon kritizálják a "szakma legminimálisabb kritériumait sem teljesítő" közmédia munkatársait, akik a Lendvay utcából veszik át a Fidesz-propagandát.