Nem úszhatják meg szárazon! - A kormányváltás után felülvizsgálják az elmúlt évek ingatlanszerződéseit a Balatonnál

Nem úszhatják meg szárazon! - A kormányváltás után felülvizsgálják az elmúlt évek ingatlanszerződéseit a Balatonnál
Ez a kormány nem tudja, hogy milyen a magyarok élete. Én azért járom az országot, hogy megkérdezem, mik az emberek problémái, de még senki nem kérte, védjem meg Sorostól, vagy állítsam le a nemváltó műtéteket

- vezette fel Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje siófoki fórumát.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az országot járó politikus a Balaton fővárosában is hangsúlyozta, a magyar emberek tisztességes megélhetésre, szabadságra és jólétre vágynak, és erre kellene fordítani az állami forrásokat. 

"Én miniszterelnökként is itt leszek közöttetek, hogy feltegyem a kérdést, mi a problémátok, miben segíthetek"

- tett ígéretet Jakab Péter, emlékeztetve a siófoki hallgatóságát, hogy Kelet-Közép-Európa Svájca lehetnénk, ha tisztességes lenne a kormányunk. Ehelyett Orbán Viktor a rokonok és haverok nevére íratta hazánkat, és egy olyan országban rázzák a rongyot, ahol 2 millión élnek a létminimum alatt.

Megerősítette az elszámoltatási szándékát. Mint mondta, nem olyan országban akar élni, "ahol büntetlenül ki lehet lopni a szemünket", de

"a tolvaj addig lop, ameddig hagyjuk, a tolvaj addig lop, ameddig el nem törik a kezét".

A fórum másik szónoka, Somogy megye-es 4-es számú választókerületének jobbikos képviselő-jelöltje, Siófok korábbi alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita volt, aki szerint világosan látszik, hogy mi a kormányzat szándéka a Balatonnal, a kiváltságosoknak akarják azt kijátszani.

Ugyanakkor kormányváltás után felül fogják vizsgálni ezeket a szerződéseket, és minden partlezárást, mert a Balaton mindenkié, minden magyaré - szögezte le a politikus. Arra is figyelmeztetett, hogy a korábbi ígéretekből sem lett semmi. Siófokon nem valósult meg az ipari park, a somogyi utakat nem tették rendre, és a különböző látványberuházásokra költi pénzt a kormányzat, nem a Balaton rehabilitálására.

Az Orbán-kormány itt is csak egy bizonyos kört támogat, rájuk elszámoltatás vár - fogalmazott Potocskáné Kőrösi Anita.

Club Aliga - Ha így folytatódik, a közemberek nem juthatnak le a Balaton partjára, civilek, politikusok közösen fordulnak az AB-hoz

Az Aligai Fürdőegyesület (AFE) vasárnapra fórumot hívott össze, ugyanis újabb lendületet kapott az Club Aliga 2 fejlesztése, a Somogy Megyei Kormányhivatal megindította a tervezett fejlesztések előzetes környezeti vizsgálatát. Az AFE és a helyiek szerint a tét az, hogy egyáltalán közúton eljuthatnak-e az emberek a Balaton partjára, vagy pedig Balatonvilágosnál előbb-utóbb lesz egy sorompó, amin közember nem mehet át.

De ha ma megvalósulna a kormányváltás, hogyan lehet ennek a munkának holnap nekiállni?

Első körben azt a kormányrendeletet kell azonnali hatállyal megszüntetni, ami kiemelt fejlesztési beruházásokká tud minősíteni ingatlanokat a Balaton partján - fogalmazott az Alfahírnek a képviselőjelölt. Ez történt a balatonvilágosi területen is, ahol 16 telket parcelláztak fel. 

A már folyó beruházások esetében is vannak olyan jogi eszközök, amikkel pontot lehet tenni a projektek végére, ugyanakkor arra is van elképzelés, hogyan válhat körbesétálhatóvá a Balaton.

Mivel a meder az állam tulajdona, nemzetközi példákból kiindulva, fából, vagy valamilyen más anyagból sétányt építünk a víztükör fölé, az ingatlanok elé. Így jöhetne létre egy sétálósáv 

- magyarázta a politikus. 

Szintén várat még magára a környező településeken a szennyvíz-hálózatrendszer kiépítése, mert annak hiánya miatt is szennyeződik a Balaton. Hiába van balatoni kormánybiztos, Szári Zsolt Balázs személyében nem történik semmi, mondjuk, az irodából nem is lehet látni, milyen állapotok uralkodnak a magyar tenger környékén, le kell jönni, hogy ne járjunk úgy, mint a Velencei-tó - hangsúlyozta a Potocskáné Kőrösi Anita.