"A Jobbik kiáll a turizmusban dolgozókért, a kormány miért nem?"

"A Jobbik kiáll a turizmusban dolgozókért, a kormány miért nem?"

A magyar néppárt elkötelezett amellett, hogy ne kerülhessenek teljes társadalmi csoportok az út szélére –  írta közös közleményében Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik családügyi és nőpolitikusa, és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke. Úgy fogalmaznak:

Köztudott, hogy Európa országai megoldások sorát dolgozták ki az ágazatban dolgozók érdekében, eközben Magyarország jelenlegi kormánya ezt elmulasztotta, sőt, miután elvonta az önkormányzatok forrásait, cinikus módon a fővárosi önkormányzatra mutogat a kérdésben.

A Jobbik, mint keresztényszociális megközelítésből a problémára kifejezetten érzékeny párt, nem csak a turizmus megmentéséért rendezett demonstrációkon vett és vesz részt, de

teljeskörű megoldási csomagot dolgozott ki a kérdésben – közlik –, amelyet az érintettekkel való részletes egyeztetést követően haladéktalanul letesznek a parlament elé.

Egyrészt az ágazatban dolgozók kieső jövedelmének 80 százalékát minden körülmények között ki szeretnénk pótolni, erre hoztuk létre a Magyar Munkahelyvédelmi Alap konstrukcióját, a szükséges források megjelölésével együtt. A támogatást nem feltétel nélkül, de a munkahelyek megtartásának szándékával biztosítanánk, ugyanakkor kiterjesztenénk azokra is, akik már elveszítették az állásukat. Ezen felül nyitottan állunk az európai megoldási kísérletek meghonosításához: a hazai vállalkozásoknál felhasználható éttermi és szállásutalványokra, valamint a turisztikai célpontokat kedvezményező és a kulturális rendezvényeket támogató költségvetési alap létrehozására – amennyiben a szisztéma teljes körűen összehangolható a járványügyi védekezés követelményeivel

– fogalmaznak.

Erősebb nyomásgyakorlásra is kész a turizmust képviselő új szakmai szervezet

A Hősök terén múlt pénteken megtartott első megmozdulás után, most a Budai Várban tartott demonstrációt az augusztus végén szerveződött Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook csoport. A Dísz téren adókönnyítést és kormányzati támogatást követeltek. Találkoztam olyan hírrel, hogy a turizmus 150 milliárd forint támogatást kapott. Van itt valaki aki részesült belőle?

A Jobbik úgy gondolja, ezernyi lehetőség kínálkozik arra, hogy okos átszervezéssel életben lehessen tartani az ágazatot, segíteni munkavállalóit a járványügyi veszélyhelyzet végéig.

Ehhez azonban meg kellene fogni a kormányzati piramisépítések és cicomaberuházások egy részét, a rájuk fordított milliárdokat pedig átcsoportosítani ide, a magyar munkavállalók védelmére. A Jobbik letette a voksot, a dolgozók, adófizetők pártján áll, és itt is marad. Várjuk a rajtvonalhoz az oligarchákat kedvezményező kormányt is

 

– vélekedik a magyar néppárt.