Brenner: Álságos és cinikus az a fideszes érvelés, amely a pedagógusok béremelését az EU-s forrásokhoz köti

Brenner: Álságos és cinikus az a fideszes érvelés, amely a pedagógusok béremelését az EU-s forrásokhoz köti

Brenner Koloman 50 százalékos azonnali béremelést követelt a pedagógusoknak, míg az oktatásra az eddigi GDP-arányos 6 százalék helyett 8 százalékot javasolt az iskolakezdés napján.

„Tanár nélkül nincs jövő! A Jobbik-Konzervatívok szolidaritását fejezi ki minden olyan pedagógus, gyermek és szülő, illetve fiatal felnőtt irányába, akik most nagyon borúsan tekintenek a hétfői iskolakezdés elé, hogy mi lesz velük a magyar közoktatás rendszerében”.

Így értékelt Brenner Koloman a Kossuth téren, ahol megkezdődött az a szeptember 1-re időzített, – a két hét múlva esedékes Demokrácia napi tüntetésre való – felkészítő demonstráció, amelyet az Egységes Diákfront (EDF), a Civil Bázis és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezett.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője felidézte, hogy évek óta zajlik a pedagógusok és a diákok tiltakozása az Orbán-kormány oktatáspolitikája ellen, és látszik, hogy nincs érdemi elmozdulás a Fidesz részéről. Brenner Koloman jelezte, a Jobbik már régóta szorgalmazza a tanárok azonnali 50 százalékos béremelését mégpedig a magyar költségvetés forrásaiból.

Hiszen az egy politikai értékválasztás, hogy mindannyiunk adóforintjait mire költjük. Ezért is tartjuk álságosnak és cinikusnak azt a fideszes érvelést, amely a pedagógusok béremelését az Európai Uniós forrásokhoz köti

- hangsúlyozta a jobbikos oktatáspolitikus, aki fontosnak nevezte, hogy társadalmi konszenzus mentén kellene kialakítani, modernizálni a teljes magyar oktatást az óvodáktól, az egyetemig.

A Jobbik-Konzervatívok javaslata szerint GDP-arányosan nem 6, hanem a Klebersberg-i rendszer alapján a GDP 8 százalékát költené oktatásra a konzervatív párt. A javaslat részleteit folyamatosan ismerteti a Jobbik. Brenner Koloman végül hangsúlyozta, várják a többi politikai szereplőt is, hogy osszák meg velük a saját elképzeléseiket az oktatás jövőjéről.

Címlapkép: Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője. Fotó: Alfahír/Béli Balázs