Jobbik-Konzervatívok: Matolcsy és Varga harcából mindenki tudja, ki a felelős az Európa-rekorder inflációért!

Jobbik-Konzervatívok: Matolcsy és Varga harcából mindenki tudja, ki a felelős az Európa-rekorder inflációért!

A jegybankelnök kéretlen őszinteséggel mutatta be, hogyan hozta össze a kormány Európa legnagyobb inflációját, a pénzügyminiszter viszont szerepéből kilépve véletlenül mondott igazat.

Ha valaki számára nem lett volna még világos, hogy a Fidesz ismét hazudik, és a kormánypropagandával ellentétben nem a háború, nem a szankciók, nem Soros vagy valaki más, hanem éppen az Orbán-kormány okolható a magyar családokat sújtó Európa-rekorder infláció miatt, akkor az illetőnek nagy segítséget nyújtott Matolcsy György és Varga Mihály mai csörtéje – írta a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

A jegybankelnök ugyanis kimondta, „a kormány kalandor gazdaságpolitikája olaj volt az égő házra”, amit Orbánék műveltek, az pedig „egy kalandor gazdaságpolitikai inflációs kalandja, egy gazdaságtörténeti tömegbaleset”.

Az ellenzéki párt szerint Matolcsy igazságbeszéde kevésbé meglepő, az viszont annál inkább az, hogy az újabb megszorításokat belengető Varga Mihály pénzügyminiszter nem a szokásos kormánypárti mantrákkal állt elő, vagyis

nem a háborúval, a szankciókkal próbálta (félre)magyarázni a magyar családok életét drámain megnehezítő, Európa-rekorder magyar inflációt, hanem a monetáris politikát, azaz éppen Matolcsyt és az MNB-t hibáztatta.

Mindez totálisan ellentétben áll a kormánypropaganda által szajkózott okokkal – emelte ki a sajtóközlemény.

Hangsúlyozták: Matolcsy és Varga, a magyar gazdaság elsőszámú alakítói éppen ma ismerték be, hogy nem a háború, nem a szankciók, nem Soros, hanem éppen Magyarország Kormánya idézte elő a tisztességes magyarok életet megnehezítő, Európa-rekorder inflációt. Mindez azt is jelenti, hogy eddig hazudtak reggel, délben, este...

A Jobbik-Konzervatívok szerint csak a kormányváltás jelenthet igazi megoldást:

Ebből pedig elég volt! Annak a kormánynak, amely sanyargatja és nyíltan hülyének nézi a saját polgárait, mennie kell! Felelős kormányt, felelős gazdaságpolitikát! Normális Magyarországot!

(Címlapkép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, a gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetésen Egerben 2023. szeptember 21-én. MTI/Komka Péter)