Az Együtt is ott lesz a Jobbik mellett a tüntetésen – Juhász Péter bízik a sikerben

A jogállamiság az első.

Az Együtt is ott lesz a pénteki tüntetésen

- jelentette be Juhász Péter a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Az Együtt elnöke azt mondta, nehéz döntést hozott a pártja, mert szinte semmiben nem értenek egyet a Jobbik politikájával, de elfogadhatatlannak tartják, hogy egy egypártrendszer próbál kicsinálni egy bármilyen ideológiával bíró ellenzéki pártot.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a Jobbik szerinte is szabálytalanul használt fel pénzeket, így volt lehetőségük plakátokat vásárolni, míg az Együttnek erre esélye sem volt.

Juhász Péter az Alfahírnek megerősítette a szándékát, mint mondta az Együtt pártként lesz jelen a pénteki tüntetésen.

Kérdeztük arról is, hogy nem tart-e fideszes provokátoroktól, hiszen a Jobbik rendezvényei célpontnak számítanak a Habony-művek számára. A politikus elmondta, az Együtt rendezvényeit is gyakran látogatják a fideszes provokátorok - ezt majd a helyszínen kell elintézni.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy bízik-e a tüntetés sikerében, hogy visszaállítható a jogállamiság hazánkban. Mint mondta, bízik benne,

"de félő, hogy ez egy meddő bizalom".

Meglepő csatlakozók, egy nem meglepő távolmaradó, és az ellentüntető

Gulyás Balázs, az internetadó-tüntetés egyik főszervezője egyértelműen jelezte, jön a tüntetésre. Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom aktivistája azt mondta, "nem lesz olyan helyzetben", hogy elmenjen a pénteki tüntetésre, de szerinte ki kell állni ebben az ügyben a Jobbik mellett.

Mint ismert, a Jobbik azután szervezett péntekre demonstrációt a Fidesz székháza elé, hogy a korábbi fideszes politikus, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék 660 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot 4 hónappal a választások előtt.

A tüntetésen képviselteti magát az LMP és a Momentum is.