Kaleta Gábor ügyvédje kilép a szexuális abúzust átélt gyerekeket segítő egyesületből

Kaleta Gábor ügyvédje kilép a szexuális abúzust átélt gyerekeket segítő egyesületből

Szerencsés megoldás lenne, ha Mester Csaba távozna egyesületből. Ez az egész nagyon kellemetlenül érint bennünket. 

Így reagált egy hete Kugler Gyöngyi, a Fehér Liliom Egyesület szakmai vezetője, amikor kiderült, hogy meglehetősen ellentmondásos módon a pedofil felvételek birtoklásával vádolt Kaleta Gábor ügyvédje, Mester Csaba is tagja a civil szervezetnek, amely olyan gyermekeken segít, akik szexuális bántalmazásnak voltak kitéve.

Ez semmilyen módon nem ellentétes a hivatásom gyakorlásával.

- mondta akkor Mester Csaba. Mostanra azonban megváltozott az ügyvéd véleménye.

A HVG megtudta, hogy Mester Csaba közben bejelentette, hogy kilép az egyesületből. Részleteket nem tudni, de az tény, hogy a Fehér Liliom honlapját ki is kellett kapcsolni egy időre a felháborodott hozzászólások miatt.

Kaleta Gábor, volt perui nagykövet egy év börtönbüntetést kapott, 2,5 évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá, amiért 19 ezernél több pedofil képet, illetve videót tartott a számítógépén. 

Az enyhének tartott ítélet ellenére Kaleta és védője Mester Csaba enyhítésért fellebbezett. Ekkor szülők és nagyszülők még tüntetést is szerveztek a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épülete elé.

„Semmi titkolni való nincs az ügyben"

- nyilatkozta korábban Szijjártó Péter külügyminiszter az RTL Híradónak. Ennek azonban ellentmond, hogy Kaleta pedofil ügyét 10 évre titkosították, de még az egy évvel korábbi hazahozatalát is csak a sajtóból lehetett megtudni.