Kálló Gergely állatvédelmi országgyűlési képviselőcsoport összehívását kezdeményezi

Kálló Gergely állatvédelmi országgyűlési képviselőcsoport összehívását kezdeményezi

Országgyűlési képviselőcsoport létrehozását kezdeményezi jövő hétfőn Kálló Gergely országgyűlési képviselő. A Jobbik állatvédelmi szakpolitikusa az Alfahírnek kifejtette: pártállástól függetlenül, valamennyi frakció képviselőjét látni szeretné a képviselőcsoportban, amivel célja az, hogy a leendő állatvédelmi program minél szakmaibb, konszenzusra épülő legyen, abban minden irányból érkező szakvélemény megjelenjen.

A jobbikos politikus szeretné elérni azt is, hogy a civil állatvédő szervezetek véleménye is megjelenhessen ebben a munkában.

"Szigorúan pártharcoktól mentes munkában bízom”

- mondta.

Lapunk azon kérdésére, hogy bízik-e a kormánypárti képviselők támogatásában, köztük az ellenzéktől és a kormányfüggetlen sajtótól egyelőre távolságot tartó állatvédelmi miniszteri biztos Ovádi Péter megjelenésében, Kálló Gergely azt mondta, nagyon reméli, hogy együtt tudnak vele működni.

Mint fogalmazott, ha Ovádi Péter valóban úgy akarja megalkotni az új állatvédelmi programot, hogy az a lehető legszélesebb körben elfogadott legyen, akkor el kell mennie a kerekasztal-beszélgetésekre és együtt kell működniük egymással. Kálló szerint a miniszteri biztosnak ki kell fejtenie a többi párt számára is az állatvédelmi munka részleteit.

„Nagyon bízom benne, hogy a Fidesz-KDNP is delegálni fog embert”

- jelentette ki.

Kérdésünkre a jobbikos politikus kifejtette: bár Orbán Viktor miniszterelnök már kitűzte az állatvédelmi biztos feladatait, ők alapvetően törvényi szigorítást, egy országos ivartalanítási programot, és egy nagyszabású menhelyrehabilitációs programot szeretnének látni.

Ha ezeket, valamint a többi javaslatot összeadjuk, akkor egy olyan szigorú rendelkezés születhet meg, ami 30 év után végre megnyugtatóan rendezné az állatok jogait – fogalmazott az Alfahírnek Kálló Gergely. Az állatvédelmi szakpolitikussal készült korábbi interjúnkat itt olvashatják el.