Kamuméterrel rúgta be Szentkirályi Alexandra a fővárosi választási kampánya ajtaját

Kamuméterrel rúgta be Szentkirályi Alexandra a fővárosi választási kampánya ajtaját

A Fidesz főpolgármester-jelöltje a most Budapestet vezető Karácsony Gergely ígéreteit kérné számon, bár kézzelfogható alternatívával ő sem szolgált.

Kamuméter néven indít sorozatot Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, hogy kiderüljön, mi teljesült Karácsony Gergely főpolgármester választási ígéreteiből - adta hírül az MTI.

A jelöltként hivatalosan múlt héten bejelentkezett Szentkirályi a Facebook-oldalán pénteken megosztott videójában úgy fogalmazott, hogy

közeleg a kampány és menetrendszerűen jön is a "balos ígéretdömping".

"Ígérgetni márpedig Karácsony Gergely nagyon is tud, így volt ez öt éve is. Nézzük meg közösen, hogy mi teljesült, és mi a kamu" - hangoztatta a kormány szóvivője és főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra a friss videójában a Városháza parkot mutatja be, amely kapcsán Karácsony Gergely azt ígérte, hogy "szép, zöld, szemléletformáló és kellemes" lesz. A fideszes politikus szerint ezért meg kell vizsgálni a Karácsony-féle lózungokat. Kifogásolta, hogy a korábbi ígéretekből nem sok valósult meg: az ott lévő parkoló kicsit átrendezve, egy murvás sáv kijelölve, bent egy apró udvar.

"Tehát, akkor az ígéretet betartotta vagy kamu volt?" - tette fel az álnaiv kérdést Tarlós István egykori helyettese, majd elárulta, hogy

"kamu volt".

"Szomorú végignézni, ahogy Gyurcsány és Karácsony bánnak Budapesttel és az itt élőkkel, ennél ez a város sokkal többet érdemel" - fogalmazott Szentkirályi Alexandra, aki úgy látja, "Budapesten változás kell!". De hogy mit is kínál konkrétan, arról igen keveset árult el a Fidesz jelöltje.

Mint ismert, a Budapest vezetéséért folytatott politikai küzdelemben Szentkirályin és Karácsonyon kívül mások is bejelentették indulásukat a főpolgármester-jelöltként: az LMP támogatta Vitézy Dávid, a mihazánkos Grundtner András, valamint a jelölti vitát szorgalmazó jobbikos Brenner Koloman is már ringbe szállt a posztért.

(Címlapkép: Szentkirályi Alexandra - Facebook)