Karácsony Gergely bejelentette, ringbe száll miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson

Karácsony Gergely bejelentette, ringbe száll miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson

Mint megírtuk, a főpolgármestert pénteken kérte fel miniszterlenök-jelöltnek a Párbeszéd küldöttgyűlése, korábban pedig az MSZP és az LMP is jelezte, hogy őt támogatják az előválasztáson.

Karácsony Gergelyt kérte fel a Párbeszéd a párt miniszterelnök-jelöltjének

A Párbeszéd küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja a miniszterelnök-jelöltséget az ellenzéki előválasztáson - derül ki közleményükből. Az ellenzéki párt pénteki Facebook-posztja szerint Karácsonynak a programjuk képviselete révén "széles körű társadalmi koalíciót" sikerülhet létrehozni.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán közzétett élő videójában, szülőfalujában járva, Nyírtasson jelentette be, hogy a felkérést elfogadva

elindul miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson.

Elmondta, sokat gondolkodott, mert fontos döntéséket csak hosszú töprengés után tud meghozni.

A főpolgármester úgy fogalmazott, azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi, az Magyarország nagy bajban van, és egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak.

Egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott

- mondta.

Indulásával immáron négy miniszterelnök-jelölt mérkőzik majd meg egymással: Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), illetve Karácsony Gergely.

Nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy az ellenzéki pártelnökök megállapodtak az előválasztás kulcskérdéseiben, így döntöttek arról is, hogy lehetővé teszik az előválasztáson mind a személyes, mind az online regisztrációt és szavazást.

A 2021. évi előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

Az ellenzéki pártelnökök megállapodtak az előválasztás kulcskérdéseiben

Kedden ismét ülésezett a hat ellenzéki párt elnöke és társelnöke. Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatos egyeztetéseket folytattak a pártok az előválasztás kulcskérdéseiről, s úgy döntöttek, lehetővé teszik az előválasztáson mind a személyes, mind az online regisztrációt és szavazást. Közleményükben úgy fogalmaznak