Tarlós gigavégkielégítése olyan, mintha egy ATM-et tapsolnánk meg

Tarlós gigavégkielégítése olyan, mintha egy ATM-et tapsolnánk meg

Abbahagyhatná már a gesztuspolitizálást. 

Karácsony Gergely főpolgármester abbahagyhatná már a gesztus-politizálást. Belefutott már Wass Albertbe, a Szent István-szoborba, most meg Tarlós Istvánt, a fideszes elődjét kívánja dupla végkielégítésbe részesíteni. 

Ez nyilvánvaló módon az ellenzéki polgármesterek körében is kiverte a biztosítékot, Pikó András (VIII. kerület) szintén nem szavazta meg Karácsony Gergely javaslatát - döntéséről így írt a Facebook-oldalán:

"Tűnjön bármilyen szép gesztusnak is, nem értek egyet azzal az üzenettel, amit ez a döntés hordoz. A Fidesz elmúlt 9 éve nem érdemel ilyen elismerést, megdicsérni egy politikust csak azért, mert hozta a kötelezőt és tette a dolgát pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket. Hiába keresem azt a pluszt, ami egy ilyen gesztust indokolttá tenne, nem találom: Tarlós alatt a föváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinél - gondoljunk csak a Liget projektre. Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába.

Emiatt én Tarlós díszpolgári címével sem értek egyet, a megemelt végkielégítéssel pedig pláne nem."