Keressük meg együtt az ifjú Renátót, aki késsel rabolt mobiltelefont

A jelenleg még körözés alatt álló Virágh Renátó és bandája a IX. kerület egyik szórakozóhelyén rabolt ki egy férfit.

A három fiú vasárnap hajnalban egy Budapest IX., Ferenc körúti szórakozóhelyen az illemhelyre bevonszolta a sértettet.

Az egyik 16 éves fiú a sértettet mobiltelefonja átadására szólította fel, amelynek nem tett eleget, ekkor Virágh Renátó egy kinyitható zsebkést vett elő, amelyet a sértettnek szegezett, majd combján illetve csuklóján megszúrta.

Ezt követően a sértettet tovább bántalmazták, majd elvették a mobiltelefonját. Eközben harmadik társuk figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett. Az egyik 16 éves fiú még vasárnap megjelent a IX. kerületi Rendőrkapitányságon, a másik fiút egy budapesti lakásban fogták el a rendőrök, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A két elkövetővel szemben - őrizetbe vételük mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsítottak harmadik társát Virágh Renátó 17 éves budapesti lakost a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága országos elfogatóparancs alapján továbbra is keresi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy

aki a képen látható fiút felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Frissítés:

Késes Renátó vígan facebookozik szökés közben, spártai néven!

Frissítés: 

Renátó tegnap délután feladta magát a rendőrségen.