Kiderült: csak március végén jelenti be a Fidesz, ki hívja ki Karácsony Gergelyt Budapesten

Kiderült: csak március végén jelenti be a Fidesz, ki hívja ki Karácsony Gergelyt Budapesten

Kereken 50 nap alatt kell majd meggyőznie a fővárosiakat az eddig nem ismert kormánypárti főpolgármester-jelöltnek.

Február közepén indítják el a jelölési folyamatot, és március végére jelenti be a hivatalos főpolgármester-jelöltjeit a Fidesz – erről beszélt Kubatov Gábor, a kormánypárt alelnöke és pártigazgatója az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn. Kubatov az interjúban elárulta, addig még sok javaslat fog érkezni, és a kerületi vezetők is nyilatkozhatnak, szerintük ki szállhat majd versenybe Karácsony Gergellyel.

Kubatov úgy látja, hogy ez elég idő a júniusi önkormányzati választás előtt ahhoz, hogy a kormánypárt jelöltje is bemutatkozhasson,

ötven nap alatt mindent el kell tudni mondani.

A Fradi elnöke arról is megnyilvánult, Karácsonynál sokkal komolyabb személyt érdemel Budapest, felháborítónak tartja Tarlós István munkája után nézni a káoszt.

A hvg.hu emlékeztetett, az ellenzék oldaláról jelenleg Karácsony Gergely jelentkezett be újra a tisztségért, a Jobbik-Konzervatívok színeiben Brenner Koloman indul a posztért, a Mi Hazánk Mozgalom pedig Grundter Andrást indítja. Az LMP részéről Vitézy Dávid neve is felmerült, de ő még se igent, se nemet nem mondott, noha a párt felmérése szerint máris 16 százalékon áll a támogatottsága. Vitézyről egyébként Kubatov úgy fogalmazott, "különleges gyerek, pártok felett áll".

(Címlapkép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond 2024. január 7-én. MTI/Lakatos Péter)