A szülői ágyak szervezője most ingyen légkondit hoz össze a kórházaknak

A szülői ágyak szervezője most ingyen légkondit hoz össze a kórházaknak

Díjmentesen, ingyen beszereléssel jut klímaberendezésekhez az egyik fővárosi kórház – közölte Orosvári Zsolt, az országos hírű Ágyat az anyukáknak! akció ötletgazdája, akinek kezdeményezése során 400 modern kempingágyat osztottak ki kórházi gyermekosztályok számára, hogy a szülőknek legyen min aludniuk. Erre reagálva végül az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, évtizedes mulasztást pótolva 379 ágyat vásárolt az intézményeknek.

Orosvári Zsolt újabb jótékonysági akcióját az ihlette, hogy sajtóinformációk szerint a hazai műtők 33 százalékában, az intenzív osztályok 41 százalékában, a betegszobák 98 százalékban nincs hűtés, ez pedig nem csupán kényelmetlenséget okoz, hanem a magas hőmérséklet miatt egészségügyi szempontból, a fertőzések könnyebb terjedése okán is aggályos.

Az aktivista csütörtöki videójában arról beszélt, hogy tárgyalást folytatott az egyik legmagasabb minőséget nyújtó hazai klímakereskedő céggel, valamint egy országos kórházzal.

A tárgyalás során megállapodtak arról, hogy a cég két égési sebészeti osztály számára díjmentesen biztosít klímaberendezéseket, valamint vállalja azok beszerelését is. A gépek elhelyezése várhatóan még augusztusban megtörténik.

Orosvári Zsolt az Alfahír megkeresésére elmondta, hogy a Daikin típusú klímák forgalmazójától a Bethesda Gyermekkórház kap teremhűtést, és az akció más cégek bevonásával várhatóan Fejér megyében folytatódik a következő hét során.

Emlékezetes, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az egyik kormányinfó-sajtótájékoztatón megkérdőjelezte a klímahiányról szóló sajtóhíreket, majd azt mondta, hogy ahol nincs a műtőben hűtés, onnan jelezzenek a kormány felé, és megoldják. Az továbbra is kérdéses, hogy erre mikor és mekkora mértékben kerülhet sor, ugyanakkor a kormányzati ígéret is csupán a műtők speciális igényű klimatizálásáról szólt, más típusú kórházi osztályok fejlesztéséről nem.

Erre úgy tűnik, ismét civil adakozásból, valamint jótékony magáncégek felajánlásai által kerülhet sor.