Kocsis Máté kívánságai nem teljesülhetnek: a 2,6 milliós fizetéséből nem jut az aranyhalaira

Kocsis Máté kívánságai nem teljesülhetnek: a 2,6 milliós fizetéséből nem jut az aranyhalaira

Ki az a fajankó, aki a legfélelmetesebb kilátástalanság közepette megszabadul az aranyhalától? Hogy teljesülhetnek ily körülmények között a kívánságok, hogy lehetünk túl a legkínzóbb éhségen, hogy aztán a szépséges királykisasszony mellé befigyeljen a bőségszaru is? 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ugyanis ezt az utat választotta. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője havi 2 632 800 forintos fizetéséből nem tudta fenntartani mindkét akváriumát. S erről egy sajtótájékoztatón vallott. Kocsis Mátét a balatonalmádi frakcióülésen ugyanis arról kérdezték, hogyan érinti őt az energiaválság. Erre így válaszolt:

„volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. Megszüntettem az egyik akváriumomat: aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás, satöbbi. Ez például nekem, aki 35 éve tartok halakat, egy fájó döntés volt, de meghoztam.”

Talán azok a kis élőlények egy szeretőbb világba kerültek. Akik meg, mondjuk, havi 200 ezerből élnek, azoknak meg marad az ábrándozás.