Koncz Zsófia úgy akar hazatérni, hogy még mindig a washingtoni nagykövetség munkatársa

Koncz Zsófia úgy akar hazatérni, hogy még mindig a washingtoni nagykövetség munkatársa

Ma már nincs egy hónap az október 11-i időközi országgyűlési választásokig Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében, így a Fidesz-KDNP jelöltjének, Koncz Zsófiának is elő kell állnia valamiféle programszerűséggel. A kormánypárti Magyar Nemzet szombaton közölt interjút a fiatal, az elmúlt éveket az Egyesült Államokban töltő politikussal, amiből többek között kiderül, a Fidesznek évtizedes tartozása van a térségben élőkkel szemben. 

Azt még Koncz Zsófia is kénytelen elismerni, hiába édesapja - illetve Mengyi Roland - politikai és erkölcsi hagyatéka,

az infrastruktúra állapota a térség egyik legfontosabb kérdése, és még mindig csak egy fideszes ígéret a 37-es út bővítése és az M30-as autópálya hosszabbítása. 

Egészen tragikomikus, hogy a kormánypárti politikus egy kormánypárti vezetésű választókörzetben peticiót indított egy út megújulhasson. Pedig ebben a kampányban még ez is megtörtént.

"Tiszalúcon nemrég több mint kétezer aláírást gyűjtöttünk össze egy hét alatt, amelyet átadtunk a Magyar Közút vezérigazgatójának, hogy a településtől Nagycserkeszig tartó út megújulhasson. Úgy tűnik, megérte összefognunk, és a közeli hetekben elindul az útszakasz rendbetétele, ami a térség turizmusát is fel fogja lendíteni"

- számol be a sikeréről Koncz Zsófia,

megfeledkezve arról, hogy ez a probléma már jó ideje nehezíti az emberek életét, hiába a kormánypárti politikusokra leadott szavazat. 

Szintén felhozta, hogy a szerencsi cukorgyár 2008-as bezárása óta nem sikerült orvosolni a munkanélküliségen, a térségen csak a közmunkaprogram segített. Kiemelendő az is, hogy a magyar kkv-król egyáltalán nem beszélt Koncz Zsófia, egyedül a Hell szikszói, illetve a Mol tiszaújvárosi projektjét emelte ki - miközben utóbbi külföldi vendégmunkások ezreit foglalkoztatná a beruházáson.

Ennek tükrében még visszásabb, hogy Koncz Zsófia az egyik legfontosabb céljának nevezte a fiatalok hazatérését,

"hiszen itt helyben minden adott ahhoz, hogy családot alapítsanak, gyermeket neveljenek"

(kivéve persze az alacsony bérek, az infrastruktúra hiánya, a leépült egészségügy, és a közbiztonság kérdése a kormány által magára hagyott falvakban...).

"Én mindig úgy terveztem, hogy haza fogok térni"

- folytatta tovább Koncz Zsófia.Ez jól is hangzik, viszont az még mindig egy megválaszolatlan kérdés, hogy mikor. 

Ugyanis Magyarország washingtoni nagykövetségének hivatalos adatai szerint Koncz Zsófia még mindig a politikai részleg külpolitikai munkatársa. Van emailcíme, telefon- és faxszáma. 

Arról egyébként a HVG írt, hogy Koncz Zsófia indítása egyáltalán nem okozott osztatlna örömöt a Fideszben, sokan úgy gondolták, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben akár a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, Demeter Ervin, akár a vesztes miskolci polgármesterjelölt, Alakszai Zoltán alkalmas lett volna a parlamenti képviselői posztra, ezeket a javaslatokat lesöpörték az asztalról. 

Úgy tűnik,

Koncz Zsófia sem készül(t) arra, hogy neki fel kellene adnia az amerikai életét.

Még ha szerinte Borsodban minden adott a családalapításhoz.