Könnyű Pesty sértés!

Könnyű Pesty sértés!

Pesty László szerint Mészáros Lőrinc makog, Szíjj László malacszemei tik-takoznak, a fideszes médiával pedig az a baj, hogy szerecsenmosdatást végeznek.

A korábban ígért bizonyítékokkal most sem állt elő, csak ismét megemlítette a szervereket (amelyek karácsony táján lehetnek elérhetők) a magát ősfideszesnek nevező Pesty László a Telexnek adott interjúban, de egy kicsit megint kipuffoghatta magát, megismételve olyan korábbi kijelentését, mint például, hogy a Lölő-jelenség rákos daganat, amit azzal egészített ki, hogy ez a rákos daganat:

„Egyre látványosabb. Egyre feltűnőbben. Egyre gusztustalanabb. És semmi köze a gazdatesthez. Egy burjánzás. Egy oda nem tartozó dolog.”

Erről a rákos daganatról és azok áttéteiről ebben a véleménycikkünkben írtunk.

Pesty nem részletezte, de annyit mondott, hogy szerinte „van olyan történés a Fideszben, amire Orbán Viktornak szerinte nincs ráhatása és tudomása sincs a kormányfőnek”.

Ekkor mondta a dokumentumfilmes, hogy a NER, a Nemzeti Együttműködés Rendszere tizenhárom évvel ezelőtt még jóval több mint két és félmillió embert, alapítványokat, médiát, újságírókat, véleményformálókat, egy nagy konglomerátumot jelentett, és tizenhárom év alatt ez lecsökkent egy tucat orkra.

A NER mára szitokszó lett

- jelentette ki.

Pesty László elmondása szerint az elmúlt hetekben érték fenyegetések a NER-es korrupciót feszegető nyilatkozatai miatt, de nem hagyja ezt abba, mert szerinte 3-4 millió választó ösztönei azt súgják, hogy itt valami nem stimmel. Pesty szerint az egyszerű Fidesz-szavazók nem értik, hogy ezek a NER-milliárdosok hogy gazdagodtak meg így. A fideszes médiával pedig az a baj, hogy szerecsenmosdatást végeznek.

Mészáros Lőrinc esetében jelezte, nem gondolja, hogy a gázszerelősége a ciki, de felvetette, hogy mondott-e valaha bármi eredetit Mészáros.

„Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? Vagy inkább azt láttuk, én nem állítom, csak kérdezem, nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm… hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon… de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (…) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!”

Szíjj Lászlóról, az egyik leggazdagabb magyar milliárdosról Pesty így beszélt:

„Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tik-takoznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt, volt vagy mennyi, kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, így a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet, hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván leélni szolgaként egy életet.”

Pesty László szerint előkerülhetnek konkrét korrupciót bizonyító dokumentumok, hangfelvételek, videók. A bizonyítékok most a szervereken vannak.

„Kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni, és ha engem, ahogy régen romantikus regényekben fogalmaztak, leüt a hajókötél, ami nem valószínű, mert ez nem egy veszélyes város és nem egy veszélyes ország… én haditudósító voltam, bejártam néhány háborút és forradalmat, és akkor sem volt semmi bajom, most sem lesz, úgy vigyáznak rám, mint a hímes tojásra, szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni, ezt kilenc az egyhez adom, a következő négy hónapban. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.”

(Boldog Karácsonyt!? – a szerk.)

Pesty azt is mondja, hogy szerinte Orbán Viktor – akivel már rég beszélt – örülni fog annak, ha ezek a bizonyítékok előkerülnek és megtisztulást okoznak.

Pesty László először Tusnádfürdőn nevezte Lölő-jelenségnek a Fidesz holdudvarában ténykedő „rapid-milliárdosok” hivalkodó stílusát, majd a 444-nek és később a Magyar Hangnak adott interjúban a NER-lovagokat, vagy ahogyan most nevezi, az orkokat, „tehetségtelen, büdös lábú, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen embereknek” titulálta.

Címlapkép: Pesty László Fotó: MTI/Rosta Tibor