Pesty László: „Tehetségtelen, büdös lábú, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek!”

Pesty László: „Tehetségtelen, büdös lábú, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek!”

Ismét kiosztotta a NER holdudvarát az Orbánhoz hű megmondóember, aki szerint a „Lölő-jelenséget” a Fidesznek módjában áll kimetszeni, mint egy rákos daganatot, ami meggyőződése, hogy időszerű és szükséges.

„13 évvel ezelőtt, amikor a választók akaratából megkaptuk a hatalmat, nem erről volt szó” – mondta Pesty László a Magyar Hangnak adott interjújában. A beszélgetés során az „ősfideszes” Pesty igazán nem fogta vissza magát, amikor a NER holdudvarának ténykedéseiről kérdezték, sőt még egyértelműbben fogalmazott, mint Tusványoson, amikor pontosította, hogy egészen pontosan mit ért azon, hogy Lölő-jelenség.

Pesty László szerint a Lölő-jelenség nem más, mint amikor Fidesz-közeli „klántagok” tisztességes vállalkozók rovására, törvénytelen eszközökkel óriási vagyonra tesznek szert, és bizonyítékokról is tud.

„Kegyelt nagyurak rámutatnak egy vállalkozásra, panzióra, villára, és azt mondják a tulajdonosnak, hogy „barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs. Ez 1923, Szicília. 35 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz megalakult, és 13 évvel ezelőtt, amikor a választók akaratából megkaptuk a hatalmat, nem erről volt szó. Azért kezdtem Lölő-jelenségezni, mert meggyőződésem szerint a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot. És meggyőződésem szerint ez roppant időszerű és szükséges!”

Szerinte a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) 13 évvel ezelőtt valami egészen mást jelentett, mint most. Állítja, amíg akkoriban lefedte a teljes értékközösséget a polgári körökkel, szavazókkal, az intézményrendszerrel, és benne a Fidesszel, addig

„ma a NER szó alatt körülbelül tucatnyi embert értünk, akik elképesztő vagyonra, több tíz- és százmilliárd forintra és jelentős gazdasági befolyásra tettek szert”.

Pesty László a Magyar Hangnak adott interjújában úgy vélte, a Fidesznek több olyan vezetője van – közül néhány közeli jó barátja –, akik kényelmetlenül fészkelődnek a Lölő-jelenség láttán.

Állítása szerint a Fidesz személyzeti politikája gyakran pocsék, a Lölő-jelenséggel kapcsolatban a pártapparátus tagjai és miniszterek is gratuláltak neki, bizonyítékkoról is tud, hogy Fidesz-közeli „klántagok” tisztességes vállalkozók rovására, törvénytelen eszközökkel óriási vagyonra tesznek szert, és ezek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők.

Ezek a bizonyítékok külföldi szervereken vannak, és egy gombnyomással előhívhatók

- állítja Pesty László.

Címlapkép: Pesty László: Fotó/MTI/Rosta Tibor