Fideszes agymosás: az orvosmaffia kelti a hisztériát az ágyszámcsökkentés miatt

Fideszes agymosás: az orvosmaffia kelti a hisztériát az ágyszámcsökkentés miatt

SZDSZ újratöltve: "akinek nincs szüksége kórházra, az menjen haza!"

2020-ban visszatért a Gyurcsány-korszak, legalábbis az egészségügyben. Egészen durva visszahallani a HírTV Sajtóklubjában az SZDSZ reform-meglátásait.  

Ahogy arról már beszámoltunk, a világjárvány alatt a Kásler Miklós vezette egészségügyi kormányzás 60 százalékos ágyfelszabadítást (több mint 36 ezer ágyról van szó) rendelt el, ami a hazaküldött betegek családjainak beszámolója szerint eléggé érzéketlen döntés volt.

Jobbik: Orbán Viktor távolítsa el Kásler Miklóst a kormányból!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az betegek ellátás nélküli hazaküldését, vagyis hagyja abba a kórházak kiürítését - mondta Lukács László György keddi online sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett: a kormány annak ellenére nem változtat az álláspontján, hogy a szakma - így többek között a Magyar Reabilitációs Társaság, a Kórházszövetség vagy épp a Magyar Orvosi Kamara, sőt, Kásler Miklós munkájával kapcsolatban az előző egészségügyi miniszter is - szerint is hiba a betegek hazaküldése.

Viszont megbújik mögötte egy tudatos kísérlet is: az ágyszámleépítéssel járó egészségügyi reformra egyébként még a járvány előtt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is utalt. Úgy tűnik, ennek most jött el az ideje. 

Erre bizonyíték, hogy a lakájmédia megkezdte a kormánypárti szavazók puhítását, egyre erőteljesebb az agymosás.

A HírTV Sajtóklubjában például a legnagyobb egyetértéssel beszéltek a még most is Gyurcsány Ferenc fejére olvasott ágyszámcsökkentésekről. 

Molnár Lajos (SZDSZ) egészségügyi miniszter tizenhárom évvel ezelőtt arról beszélt, hogy Magyarországon a tervezett aktív ágyszám "messze elegendő" ahhoz, hogy ellássák azokat a betegeket, akiket kórházi körülmények között kell kezelni, ugyanis sok olyan beteget ápolnak kórházban, akiket a világ sok más országában járóbeteg-ellátás keretében gyógyítanának meg. Horváth Ágnes (SZDSZ) szakállamtitkár pedig 2007. február 23-án arra jutott, hogy minden negyedik(!) kórházi ágy üres, s a négyből kettőn fekszik csak olyan beteg, akinek ténylegesen kórházi ágyra van szüksége.

A fideszes véleményvezér, Gajdics Ottó 2020. április 21-én világosodott meg, és jelentette ki,

az Orbán-kormány ágyszámcsökkentési intézkedése "azért váltott ki hisztériát, mert világosan meg fogja mutatni, hogy a magyar kórházi rendszer erősen túltervezett." 

Ahol 60 százaléknyi ágyat akárcsak próbaképpen ki lehet üríteni,

akkor kiderül, hogy egy csomó olyan ember kap kórházi kezelést, akinek arra egyáltalán nincs szüksége

- fogalmazott. 

Szerinte egyébként ez nem politikai kérdés. A politika csak megadta a lehetőséget a szakmának a racionalizálásra:

"akinek nincs szüksége kórházra, az menjen haza!"

- védte tovább a Kásler-reformot. 

A kormánysajtó mutatta meg, hogy a Fidesz is folytatta Gyurcsányék ágyszámcsökkentését

Ahogy arról már írtunk, a Kásler Miklós által, a járvány idején bejelentett ágyszámcsökkentés bőven meghaladta a 13 évvel ezelőtti Gyurcsány-reformot, azonban egyáltalán nem előzmények nélküli. Gulyás Gergely hetekkel ezelőtt, február közepén már arról beszélt, hogy az aktív kórházi ágyak kihasználtsága 67-68 százalékos, így itt van tere a kapacitáscsökkentésnek.

Gajdics Ottó a harmadik kétharmad ellenére egy másik leselkedő veszélyre is felhívta a figyelmet.

"Ez azért váltott ki ekkora hisztériát, mert egy csomó orvos, aki az orvosmaffiába tartozik, veszélyeztetve látja a mellékes jövedelmét",

és az ellenzék erre játszik rá. 

A kórházi ágyak felszabadítása ma még csak egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája – mondta Orbán Viktor, amire...

Közzétette: Hír TV – 2020. április 20., hétfő