Jobbik: álszentek az Orbán-kormány gazdaságfehérítő intézkedései

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke úgy látja, a magyar társadalom ingerküszöbét a legtöbbször már el sem érik a korrupciós ügyek, aminek szerinte az az oka, hogy a Fidesz az elmúlt 11 évben szisztematikusan hozzászoktatta a magyarokat a hazánkat vizsgáló nemzetközi korrupciós jelentések megállapításain. Orbánék „kicsiben” kezdték, de aztán egyre éhesebbek lettek és mára eljutottunk odáig, hogy csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk – áll a politikus asszony közösségi médiában közzétett posztjában.

Az ellenzéki párt alelnöke szerint a korrupciós mutató alapján lehet megérteni a „kéz-kezet-mos nagyüzemet”, mint írja,

olyan szemtelenül és nyíltan lapátolják ki a közpénzmilliárdokat saját maguknak, amivel hazánk nemzetközi megítélése csak egyre rosszabb lesz,

és ezzel a magyar emberekről is rossz kép alakul ki.

Potocskáné úgy véli,

álszentek az Orbán-kormány gazdaságfehérítő intézkedései,

hiszen – mint fogalmaz – az állami és önkormányzati közbeszerzéseket halomra nyerik a haveri cégek; a korrupció ellen „fellépő” hatóságok, ügyészség és számvevőszék vezetői Fidesz-hű pártkatonák.

Megjegyzi, Boldog István-ügye óta már nem titok, hogy a Magyar Falu Program és egyéb pályázatok keretében „a fideszes képviselők táskahordói rendre megjelennek a polgármestereknél a visszaosztások miatt”. Hozzáteszi, úgy alakították ki a jogszabályokat, hogy ezzel gyakorlatilag intézményesítették a korrupciót.

Vádat emeltek Boldog István fideszes parlamenti képviselő ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes parlamenti képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken - közölte hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség.

Potocskáné rámutat, a gazdaságfehérítés növeli az ország versenyképességét, így a magasabb adóbevételből több kerülhet az elosztó- és ellátórendszerekbe, és nem mellesleg javítja a nemzetközi megítélésünket is. Ugyanakkor azt is írja:

Az irány jó, de sajnos a velejéig romlott Orbán-rendszer korrupciós ügyleteit nem tudják ellensúlyozni a törvénytisztelő gazdasági szereplők. Pedig a törvények mindenkire (!) vonatkoznak.

Az ellenzéki politikus bejegyzését azzal zárja,

az igazságos gazdaság majd ezzel kezdődik: ELSZÁMOLTATÁS.