Kósa nem stróman édesanyjának sertéstenyésztő cége luxusjárműveket lízingel

Többek közt egy pont olyan motort, mint amivel a fideszes megérkezett a frakcióülésre.

Kósa Lajos fideszes politikus, volt miniszter 82 éves édesanyjának Méker Kft.-je nemcsak 123 milliós vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, de három nagy értékű járművet is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től – írja a 24.hu. A legértékesebb egy BMW K1600-as motorkerékpár, ez idén április óta szerepel a sertéstenyésztéssel foglalkozó cég által lízingelt eszközök között. A portál szerint a motor ára újonnan körülbelül 7 millió forint, de extrákkal együtt a 9 milliót is meghaladhatja. Biztos véletlen egybeesés, de Kósa Lajos épp egy ilyen motorral érkezett a Fidesz 2017. szeptemberi velencei frakcióülésére. Akkor újságírói kérdésre a kormánypárt azt válaszolta,

Kósa Lajos frakcióvezető egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja.

A motor mellett kettő BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autó szerepel a lízingelt járművek között, melyek alapára körülbelül 17 millió forint, extrákkal együtt akár 25 millió is lehet.

A portál ezeket a kérdéseket tette fel Kósa Lajosnak:

  • Van-e tudomása arról, hogy édesanyjának miként állt rendelkezésére 45 millió forint 2015-ben?
  • Van-e tudomása arról, hogy a járműveket kik használják, és milyen jogcímen?
  • Mit gondol, egy sertéstenyésztéssel foglalkozó cégnek miért van szüksége luxusjárművekre?
  • Használta-e a motorkerékpárt, ha igen, hova utazott vele?

A Fidesz a Méker Kft.-hez irányította a lap munkatársát, a cég viszont a kérdésekre nem válaszolt, de

tagadta, hogy Kósa Lajos a járműveket használhatta volna.

Állami pénzen híznak Kósa mama disznói - Százmilliós támogatást kapott a miniszter-anyuka cége

A Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyjának érdekeltségébe tartozó cég remek érzékkel vette át a korábban szintén a politikus rokonaihoz tartozó sertéstelepet:így ugyanis még pont el tudott indulni egy állami pályázaton, amin 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a létesítmény fejlesztésére.