Meghalt a gyerekeket molesztáló kötegyáni nyugdíjas rendőr

Meghalt a gyerekeket molesztáló kötegyáni nyugdíjas rendőr

Négy év hat hónap börtönbüntetést kapott a Gyulai Járásbíróságon lefolytatott, majd idén júniusban jogerőre emelkedett per lezárultával az a 70 éves kötegyáni férfi (B. M.), aki gyerekeket csalt az udvarára azért, hogy molesztálhassa őket. A férfi a büntetését már nem kezdte meg súlyos betegségére való tekintettel, november 12-én pedig meghalt – értesült a Telex, amit a Békés Megyei Főügyészség szóvivője, dr. B. Nagy Barbara erősített meg.

A férfit kétrendbeli szexuális erőszak és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt ítélték el, és eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyásolási viszonyban áll.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, egy évvel ezelőtt a bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően azt állapította meg, hogy a gyanúsított jelenlétének biztosítását, és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozását az eljárás adott szakaszában a letartóztatás helyett a bűnügyi felügyelet is képes biztosítani.

Pedofil vádak miatt áll bíróság előtt az a férfi, aki szabadlábra helyezése után molesztált egy fiút

Kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt a hétvégén őrizetbe vették azt a kötegyáni férfit, akinek pedofília miatt folyó perében jövő kedden hirdethet ítéltet Gyulai Járásbíróság - írja a Magyar Narancs. A 70 éves B.M. a lap szerint korábban állítólag a Gyulai rendőrkapitányságon rendőrként teljesített szolgálatot.

Az akkor rendelkezésre álló információk szerint tavaly decemberben is eljárást indított a rendőrség a gyanúsított ellen, amiért az a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú azonban ellökte magától a férfit és hazament. Utóbbi ügy az egykor rendőrként működő férfi novemberi halálával megszűnt.