2023, a meglepetések éve: 35 millióért saját autómosót vásárol a közmédia székháza

2023, a meglepetések éve: 35 millióért saját autómosót vásárol a közmédia székháza

Ugyan ki szeret koszos, sáros, dzsuvás autót vezetni vagy abban utazni? Na ugye. Úgy tűnik, az évi bő 90 milliárd forintból gazdálkodó közmédia vezetői kifejezetten érzékenyek a tisztaságra. Mint azt az rtl.hu az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumokban kiszúrta,

saját autómosót kap az MTVA, amelyet az állami média Kunigunda utcai telephelyén fognak üzemeltetni, egész pontosan a már meglévő G-csarnok északi felében alakítanák ki, az épületen belül.

A tervek szerint az önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosó napi nyolc órában 15-20 darab szolgálati autót is megtisztít majd.

Az autómosó szerkezetét a GIA-Hungária Kft.-től szerzik be, az ár nettó 34 millió 990 ezer forint.

Az összeg magába foglalja az üzembe helyezést, a karbantartást és még plusz egy év jótállás is benne van.

A dokumentumok szerint friss eljárásban az alap kiépítéséhez keresnek kivitelezőt, ugyanis „a meglévő padlót és az alatta levő kavicságyat, földet vissza kell bontani a jelzett helyen, hogy az ülepítő vályút ki lehessen itt alakítani”. Ezenkívül a padlót és az aszfaltburkolatot más helyeken is fel kell bontani a gépészeti csövek miatt.

Az rtl.hu rákérdezett az közmédiánál, hogy mi indokolta a saját autómosó kialakítását, vesznek-e fel új munkatársakat, illetve hogy évente átlagosan mennyit költ az MTVA autómosásra, de választ eddig nem kaptak.