Kudron Nándor: rengeteg embert kisemmiztek, a fideszes ámokfutásnak véget kell vetni!

Kudron Nándor: rengeteg embert kisemmiztek, a fideszes ámokfutásnak véget kell vetni!

Péntek délután Kalocsán tartott utcafórumot Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és Dr. Kudron Nándor, a szeptember 18-26 közötti ellenzéki előválasztáson Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületében induló képviselőjelölt.

A Szent István király utcában tartott eseményre szép számmal látogattak ki az érdeklődök, ahogyan a rendőrség létszáma is igen jelentős volt, annak ellenére, hogy egyetlen fideszes aktivistát sem lehetett látni a környéken.

A Jobbik elnöke elmondta,

habár 30 éve a rendszerváltáskor az Orbánok és a Kövérek megígérték, Magyarországon továbbra sincs nincs jólét, helyette van viszont 70 milliárdos vadászati kiállítás, 150 milliárdos atlétikai stadion és 500 milliárdos kínai egyetem kínai hitelből, illetve 1700 milliárdos Budapest–Belgrád vasútvonal, amit kínai hitelből épít a kormány.

Jakab aláhúzta, változtatni kell azon a felfogáson, hogy a politikus uralkodik az embereken, mert valójában az emberek a főnökök és a politikus az ő beosztottjuk.

A magyar néppárt képviselője arról is beszélt, nagyon sok rendvédelmi dolgozó kéri, hogy adjuk majd vissza a szolgálati nyugdíjat, mert ahogy mondják, "ide figyelj Péter, tűzoltóként 60 évesen már nem fogok tudni felmászni a 6. emeletre emberéletet menteni teljes menetfelszerelésben".

Jakab arról is beszélt, hogy

az egészségügyi dolgozók, mentősök, ápolók arra panaszkodnak, hogy alacsony a bérük, rosszak a munkakörülmények, a szabadnapját nem tudja kivenni, mert nincs, aki beálljon a helyére. Megbecsülést és tisztességes fizetéseket szeretnének, ami megfelel annak a felelősségüket, ami a vállukat nyomja. Csak annyit akarnak, amit a Nyugat-Európában társaik megkapnak.

Az előválasztáson Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületben induló, Jobbik által támogatott, kiskőrösi képviselőjelölt egy személyes történettel kezdett: felidézte, hogy amikor megállapodtak Jakab Péterrel, a tárgyalások után még kettesben mintegy két órát beszélgettek, aminek a végén egyet kért a Jobbik elnökétől, azt, hogy maradjon olyan, amilyen most.

Kudron Nándor elmondta, jogászként 15 éve dolgozik már szakszervezetekben, így pontosan tisztában van azzal, mit csinálnak a végrehajtók, a bankok, a multik és a bíróságok az emberekkel.

 

Ma már szinte lehetetlen pert indítani, rengeteg embert kisemmiztek. Az ámokfutásnak véget kell vetni

- fogalmazott.

A képviselő-jelölt szerint a szakszervezeteket teljesen leépítették. Kudron azt mondta, ő egyet ígér, azt, hogy négy év múlva is mindenkinek a szemébe akar nézni. Igyekszik segíteni annak, aki megkeresi, eddig is mindenkinek válaszolt, akár telefonon vagy emailben fordultak hozzá.

Úgy látja, ugyanazokkal az országos problémákkal küzdenek választókerületében, Bács-Kiskun megye 3-ban is emberek: ilyen a bérek kérdése, az elvándorlás, a munkahelyek kérdése.

Kifejtette, a Mészáros Lőrinc által ellopott pénzekből a közmunkásoknak mindenképpen adnia kellene, mivel ők már tizenéve nagyjából 50 ezer forintért robotolnak.

Hozzátette, amikor mindenki megsínylette a pandémiát tavaly, akkor 

a nemzet gázszerelője egy év alatt százezer millió forinttal lett gazdagabb az állami megrendeléseknek köszönhetően.