Nem változott semmi: A Fidesz-média továbbra is sorra bukja a pereket a Jobbikkal szemben

Kummer Ákossal, a párt jogi képviselőjével beszélgettünk.

Kummer Ákos portálunknak elmondta:

már belefáradt abba, hogy számon tartsa, hány sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz által működtetett, gátlástalanul hazudozó médiabirodalommal szemben, mivel az esetek száma már jóval meghaladta a százat.

Hozzátette: a legerősebb ellenzéki párt jogi téren messze legtöbb csatáját továbbra is a kormánypárti sajtóval vívja, amely továbbra is a legelképesztőbb fantazmagóriákkal áll elő a Jobbikkal kapcsolatban.

A Ripost például múlt héten és a héten is, a Lokál most csak hét elején vesztett pert a párttal szemben.

Az ügyvéd elmondta, hogy jelenleg a választási kampány hajrájában terjesztett álhírek vannak terítéken, melyek közül a legvadabb kitalációnak azt az Origo-cikket nevezte, mely szerint a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor és gazdasági igazgatója, Schön Péter több száz millió forintot hoztak el táskában Simicska Lajostól.

A narancsos pártsajtó hozzáállását a következő példával szemléltette:

"Pont ma volt egy tárgyalás, ahol a Lokál már arra sem vette a fáradtságot, hogy valami bizonyítékkal próbáljon meg előállni, egyszerűen nem mondtak semmit."

Kummer Ákost arról is kérdeztük, mi lehet az oka, hogy egy-két fideszes orgánum példátlan módon magától jelentetett meg helyreigazításokat az utóbbi időben - például az Origo az által futtatott Audi-sztori kapcsán -, holott korábban erre bírósági végrehajtás hatására sem voltak hajlandóak. A jogász szerint ennek az a magyarázata, hogy

  • egyrészt ezeknek a történeteknek már nincs akkora tétje a kormánypárti sajtó számára,
  • másrészt a kampányhajrában már olyan nyilvánvaló valótlanságokkal álltak elő, melyekkel kapcsolatban már időt húzni se tudnak a perek során.

Az ügyvéd szerint a Fidesz sajtója inkább bevállalja a helyreigazítást, mert ezzel olcsóbban megússzák a dolgot, mintha fizetniük kéne.

Szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik Vona Gábor pere Terry Black és Amanda Elstak ellen, ezzel kapcsolatban Kummer Ákos nem szeretett volna jóslatokba bocsátkozni, de annyit azért elárult portálunknak, hogy a fő kérdés az, hogy

a két transzvesztita előadóművész megjelenik-e a tárgyaláson, amennyiben nem, akkor nyilvánvaló lesz, hogy a kormánypárt ezt az ügyet is elengedte.

Hozzátette, hogy még valószínűleg messze van az ügy vége, hiszen arra minimális esély van, hogy az alperesek indoklás nélkül maradjanak távol, mert abban az esetben a bíróság berekeszti a tárgyalást, ítéletet hoznak, Vona Gábornak pedig megítélik az anyagi kártérítést.

Kummer azt is elárulta, hogy holnapután tárgyalják a Jobbik új elnökéről, Sneider Tamásról terjesztett egyik hazugság ügyét is, ahol az Origo és a Pesti Srácok izzadhat. Mint emlékezetes, a két orgánum azt állította, hogy az akkor még csak alelnök politikusnak "titkolt vadászvillája" van a Mátrában.

Ugyanekkor tárgyalnak arról az álhírről is, miszerint Czeglédy Csaba, volt MSZP-s politikus fizette volna Rig Lajos tapolcai kampányát, ebben szintén a Pesti Srácok magyarázhatja majd a bizonyítványát, jövő hétfőn pedig a TV2 próbálkozhat meg ugyanezzel a mutatvánnyal.

Kummer Ákos szerint továbbra is tart a Jobbik elleni fideszes sajtóoffenzíva, csak most más eszközökkel, a párt belső ügyeire koncentrálva, bizalmas információkra való hivatkozva zajlik a támadás.

Vona kontra Terry Black: a transzvesztita előadók most nem csináltak botrányt a bíróságnál

A mai napon került sor annak a pernek az újabb tárgyalására, melyet Vona Gábor, a Jobbik elnöke indított többek között Terry Black (polgári nevén Rácz Károly) és Amanda Elstak (polgári nevén Rási Zoltán Zsolt) transzvesztita előadóművészek ellen jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt, miután az alperesek homoszexuálisnak próbálták beállítani az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.